Hvordan se Jul i Blåfjell

Jul i Blåfjell er en av de mest populære adventsseriene som noen sinne har blitt vist på TV, og så først dagens lys i løpet av desember 1991. Siden den gang har den flere ganger blitt vist med én episode hver dag gjennom de første 24 dagene i desember, og har tidvis også vært tilgjengelig på NRK sitt programarkiv.

I 2020 er derimot serien verken tilgjengelig på NRK sitt programarkiv eller via vanlig, lineær TV. Så hvordan skal man egentlig få sett på Jul i Blåfjell i 2020?

Den enkleste måten å se Jul i Blåfjell på i 2020 og fremover er ved å kjøpe en DVD av serien. DVD av Jul i Blåfjell kan bestilles fra blant annet Platekompaniet ved å klikke her. Den er trolig også å få tak i hos andre aktører som selger DVD-er, men den er ikke spesielt vanlig.

Kan man strømme Jul i Blåfjell?

Jul i Blåfjell har tidvis vært tilgjengelig for strømming via NRK Nett-TV. Dette har kun vært de samme årene som serien har blitt vist på en av NRK-kanalene på vanlig TV, så det er ikke mulig å strømme Jul i Blåfjell de årene hvor serien ikke sendes på TV.

Hvorfor kan man ikke strømme Jul i Blåfjell hvert år?

Det høres jo logisk ut at det skulle være mulig å strømme Jul i Blåfjell hvert enste år ettersom det er en NRK-serie, men så enkelt er det faktisk ikke. For selv om NRK hadde rettighetene til å sende serien eier de den ikke, og må betale for å få rettigheter til å vise den på NRK Nett-TV. I praksis har det vist seg at NRK ikke har ønsket å betale den ønskede summen til produksjonsselskapet for å la den være tilgjengelig for strømming.

Les også:

Legg igjen en kommentar