Hvordan fjerne knekk fra stekepanna enkelt

Når man skal lage pepperkakehus trenger man såkalt knekk. Knekk er egentlig bare sukker som er smeltet i en stekepanne, og som brukes for å lime sammen de ulike delene av pepperkakehuset. Det er veldig enkelt å lage knekk (bare smelt sukker på middels varme til det blir flytende), men det som er hakket vanskeligere å kvitte seg med alle restene av knekken som ligger igjen i stekepanna når man er ferdig.

Det finnes heldigvis en enkelt måte å fjerne knekk fra stekepanna på uten å måtte skrubbe i timesvis.

Man kan nemlig fjerne knekk enkelt fra stekepanner ved å fylle stekepanna med varmt vann, sette på platen til vannet koker, og røret ut sukkeret i vannet. Knekken vil nemlig løse seg opp i kokende vann, og dette sukkervannet kan du så bare helle ut i vasken. Hele prosessen tar omtrent to minutter hvis du har en rask kokeplate, så er stekepanna klar til å vaskes som vanlig.

Verre er det altså ikke! Når all knekken er løst opp i vann og helt ut kan du altså bare finne frem Zaloen og begynne å vaske stekepanna som vanlig. Nå skal ikke dette være problematisk i det hele tatt.

Er det skadelig for stekepanna å lage knekk i den?

Det er neppe spesielt skadelig for stekepanna at man bruker den til å lage knekk. I alle fall hvis man varmer opp vann for å løse opp sukkeret igjen. Det kan derimot komme skade dersom du finner frem stålullen eller skrubber for harde livet for å klare å kvitte deg med den harde knekken som har lagt seg i panna som følge av å lage knekk.

Les også:

Legg igjen en kommentar