Hvordan oppbevare brunt sukker

Brunt sukker er noe som er kjekt å bruke fra tid til annen, men som også har en tendens til å bli liggende lenge i kjøkkenskapet mellom hver gang det brukes. Om det er lenge siden sist kan det fort hende at man ser at det brune sukkeret har blitt hardt og ubrukelig siden sist man brukte det, og dette tyder på feil lagring.

Brunt sukker har i teorien uendelig holdbarhet dersom det lagres forsvarlig, men det er sensitivt for fukt, så det vil altså hardne dersom det utsettes for fukt. Hardt brunt sukker er stort sett umulig å jobbe med når man skal bake. Men hvordan skal man egentlig oppbevare brunt sukker for å få det til å holde seg godt så lenge som mulig?

Man bør oppbevare brunt sukker i en lufttett beholder som fylles helt til toppen, slik at det kun er sukker i beholderen samtidig som det er så lite luft som mulig. Unngå å åpne beholderen oftere enn du må, og la det stå på et mørkt og kjølig sted som bakerste i kjøkkenskapet.

Brunt sukker

Dersom det brune sukkeret lagres på denne måten vil det kunne holde seg mykt og godt i årevis.

PS. visste du at brunt sukker er 100 % vegansk?

Du kan mykne opp hardt brunt sukker

Det er ikke verdens undergang om det brune sukkeret har blitt hardt, for det er like fint å bruke fortsatt. Du kan nemlig få det mykt igjen, og da kan det brukes som om det var helt nytt.

For å mykne opp det brune sukkeret legger du det i en bolle som tåler en runde i mikrobølgeovnen. Legg et fuktig papirhåndkle på toppen av bollen uten at det kommer i direkte kontakt med sukkeret, og gi det 20 sekunder på høy effekt.

Dette vil som regel være nok til å få det brune sukkeret mykt og bruktbart igjen, men hvis det fortsatt er litt hardt tar du en runde til på ytterlige 20 sekunder.

Les også:

Legg igjen en kommentar