Kan man bruke bakepulver som er gått ut på dato? Forklart

Bakepulver er kjekt å ha når man skal bake, og er typisk noe man har liggende bakerst i kjøkkenskapet sitt. Før man vet ordet av det skal man bake, men oppdager at bakepulveret er gått ut på dato. Men er det egentlig greit å bruke bakepulver som er gått ut på dato, eller bør dette bare kastes i søpla?

Om bakepulveret har blitt oppbevart riktig vil det ha nærest uendelig holdbarhet, så det kan fint brukes lenge etter at det har gått ut på dato. Som med annen mat bør man bruke lukt og smak for å avgjøre om det er like fint, men så lenge det ikke har fått fuktighet er det stor sjanse for at det er like bra som første gangen du åpnet det.

Om bakepulveret er veldig gammel, typ en boks som er 5 år gammel som du fant bakerst i skapet på hytta, så kan det være at det har mistet en del av effekten sin. Dette kan du sjekke enkelt ved å ta en skje bakepulver og helle noen dråper vann over. Dersom den bruser eller bobler fungerer den fortsatt godt.

Bakepulveret mister effekten sin om det utsettes for fukt eller vann, så om det oppbevares riktig vil det neppe være et problem.

Les også: Kan man trakte kaffe som har gått ut på dato? Forklart.

Slik oppbevarer du bakepulver riktig

Bakepulver skal oppbevares i en lukket og lufttett beholder. Den bør stå i et kjølig eller romtemperert område med jevn temperatur, og ikke utsettes for verken sterk varme eller sterk kulde.

Å sette den bakerst i kjøkkenskapet i en lukket beholder (som den ofte kommer i) fungerer altså veldig fint. De fleste har jo en relativ jevn varme på kjøkkenet gjennom hele året.

Les også:

Legg igjen en kommentar