Kan man spis popcorn som har gått ut på dato? Forklart

Popcorn er en klassiker når man vil ha noe godt og salt uten altfor mye kalorier. Men hva skal man gjøre dersom man finner en gammel pose popcorn som har gått ut på dato for et års tid siden bakerst i skapet? Kan man poppe denne, eller bør den gå rett i søpla?

Popcorn er i utgangspunktet en tørrvare som kan holde seg «evig», men det er et par ting man må være obs på. Om den ligger lenge nok vil fettet kunne renne ut av pakken. Så om pakken er «våt» bør du ikke poppe den. Ellers er det stort sett bare å legge den i mikroen som vanlig og poppe i vei.

Merk at man kun bør bruke vanlig popcorn som er gått ut på dato; ikke popcorn med smørsmak eller lignende. Disse inneholder typisk produkter som inneholder melk, noe som ofte blir dårlig etter en stund.

Hvis du ser at fettet har skilt seg fra resten av popcornet, så ser du det ved at det er en slags våt flekk i den ene enden av pakken etter at du tar av plasten. Om du ser et slikt område bør du bare kaste posen. Hvis ikke kan du risikere at den ikke popper ordentlig, og til og med kan ta fyr under poppingen.

Ellers er det jo slik at dersom popcornet smaker rart når du spiser det, så kaster du heller resten. Selv om det i teorien skal kunne holde seg veldig lenge vil ting som varme, lys og temperaturendringer kunne føre til at det blir dårlig, men da vil du merke det på smaken.

Dersom popcornet smaker godt og ser bra ut, kommer du heller ikke til å bli dårlig av å spise det, og kan spise det akkurat som om det ikke hadde gått ut på datoen. Det kan derfor være lurt å ta et par smakebiter før du dekker det skikkelig til med popcornkrydder eller lignende.

Som alltid er det veldig viktig å følge med når du popper popcorn, spesielt når du popper popcorn som er gått ut på dato. Om den ikke popper ordentlig vil den kunne ta fyr, så da er det lurt å være i nærheten og kunne slå av mikroen! Dette kan skje med all slags popcorn, men popcorn som er gått ut på dato har trolig større risiko enn vanlig popcorn.

Merk også at vi kun snakker om å finne upoppet mikropopcorn i denne artikkelen. Dersom du allerede har poppet popcornet bør det helst spises i løpet av en ukes tid.

Les også: Kan man trakte kaffe som har gått ut på dato? Forklart.

Kan man bli syk av å spise gammelt popcorn som har gått ut på dato?

Den største faren ved å spise mat som er gått ut på dato er som regel at man kan bli syk av det, men det er ikke noe å frykte når det kommer til popcorn. Dersom popcornet du spiser både smaker og ser bra ut kommer du ikke til å bli syk av det. Det skal veldig mye til før popcorn blir dårlig på en måte som kan føre til sykdom, så det er ikke noe å bekymre seg over i det hele tatt.

Kan man spise popcorn som er 25 år gammelt?

Det finnes faktisk flere som har poppet og spist popcorn som har ligget gjemt i skapet i godt over 20 års tid uten å verken smake ulike fra vanlig popcorn, eller å ha blitt syke av det. Så dersom alt ser fint ut med posen og popcornet kan det faktisk ligge i mange, mange år.

Les også:

Legg igjen en kommentar