Hvor lang holdbarhet har stekt bacon? Forklart

Det er få ting som er så godt som stekt bacon, og når man først er i gang med å steke bacon steker man gjerne hele pakken samtidig. Dessverre er ikke bacon spesielt sunt, så det kan være fornuftig å unngå å spise hele pakken på én gang. Da blir jo alternativet å ha baconet i kjøleskapet, men hvor lenge kan det holde seg der egentlig?

Stekt bacon bør holde seg i minst en ukes tid i kjøleskapet, gitt at det oppbevares i en lufttett boks eller dekkes til med plastfolie. Dette er røkt kjøtt som ofte tåler å stå en stund i kjøleskapet, men etter hvert vil det gradvis miste mye av smaken.

Noen mener at stekt bacon også fint kan ligge i to ukers tid, men vi anbefaler å være forsiktig etter en ukes tid.

Stekt bacon holder seg også overraskende godt i romtemperatur, og man kan til og med ta det med på fjellturer over flere dager selv i sommervarmen. Det skal nemlig mye til før stekt bacon som attpåtil er både saltet og røkt blir dårlig. Men om du har tilgang til kjøleskapet tåler det bedre å ligge der enn i romtemperatur altså.

Stekt bacon

Før du spiser bacon som har ligget flere dager i kjøleskapet bør du se, lukte og smake forsiktig på det. Lukten skal være OK og lukte fersk bacon, og ikke lukte surt. Det bør også se fint ut uten å ha noen fargeendringer. Om begge disse er bra, men du er litt skeptisk, tar du en liten prøvebit for å sjekke at det ikke smaker søtt eller syrlig, da dette er tegn på at det er dårlig.

Om baconet både ser bra ut, lukter normalt og smaker godt er det trygt å spise det. Da er det bare å kose seg med restebacon!

Sjekk at du har røkt bacon

Det er noen bacontyper som faktisk ikke er røkt, men kun tilsatt en slags røykesmak når det tilberedes. Dersom baconet ikke er røkt på ekte vil det ha mye kortere holdbarhet enn skikkelig bacon. Generelt sett ser man at det er billigvariantene av bacon som ikke er ordentlig røkt, men det kan avhenge fra produsent til produsent, så sjekk på pakken.

Vær også litt obs på at du steker vekk alt vannet når du steker bacon. En del bacon pakkes nemlig med en del vann for å øke vekta, og igjen er det ofte billigbacon som er synderen. Uansett, sørg for at vannet er helt vekk fra baconet før du legger det vekk for å øke holdbarheten dens.

Kan man fryse stekt bacon?

Det er teknisk sett mulig å fryse stekt bacon hvis man vil øke holdbarheten, men dette vil påvirke smaken negativt. Stekt bacon som fryses mister en nemlig en del av smaken sin, så selv om det går er det ikke nødvendigvis noe man burde.

Les også:

Legg igjen en kommentar