Hvordan steke bacon i ovn

Bacon er alltid en slager, og det er få ting som smaker like godt som stekt bacon. Det er jo vanligst å steke bacon i stekepanna, men om man ønsker en litt mindre svidd smak kan det være vel verdt å vurdere å steke baconet i stekeovnen istedenfor.

Når man steker bacon i ovn får man en mye mer røkt smak, og risikerer ikke at det er svidde partier på baconet. Mange mener at det smaker mye bedre, men hvordan steker man egentlig bacon i ovn?

For å steke bacon i ovn trenger du bare å sette stekeovnen på 220 grader varmluft. Legg baconet jevnt fordelt utover et stekebrett med bakepapir på, og lett et lag med bakepapir også over baconet. Stek det i 5 – 6 minutter, og ta det ut. Legg det ovnsstekte baconet på litt kjøkkenpapir i 2 minutter slik at overskuddsfettet renner vekk.

Stekt bacon
Stekt bacon. Foto publisert med tillatelse.

Og verre er det faktisk ikke. Hvis du slår på ovnen litt på forhånd går det omtrent like raskt å steke baconet i ovnen som i stekepanna, og smaken blir i alle fall bedre.

Det eneste du må passe på er at det ikke blir for tett mellom baconet. Det bør helst være en del luft, for om det blir lag med bacon oppå hverandre vil det ikke bli like godt og jevnt stekt.

Hvis du ikke har varmluft på stekeovnen din kan du bytte til 160 grader med over- og undervarme istedenfor. Det kan også være nødvendig å øke steketiden til nærmere ti minutter.

Les også:

Legg igjen en kommentar