Antall kalorier i bacon forklart

Bacon er alltid digg, og få ting er like godt som å ha stekt bacon til speileggene på søndags morgen. Men man hører jo veldig mye om hvor usunt dette baconet er, så er det egentlig best å holde seg unna bacon? I denne artikkelen skal vi se nærmere på antall kalorier i bacon.

Man regner det for å være 340 kcal per 100 gram med vanlig, ekte bacon. En skive bacon veier ca. 10 gram, så man kan regne med at hver skrive bacon inneholder omtrent 34 kcal hver. Så tre baconskiver er omtrent 100 kalorier.

Det er verdt å merke seg at det kan være stor variasjon i både hvor mange kalorier det er per 100 gram bacon, og hvor mye skivene veier. Om du velger kyllingbacon eller tilsvarende lavkaloribacon kan du halvere antall kalorier per 100 gram.

De aller fleste typer bacon har derimot rundt 330 – 350 kalorier per 100 gram, og all «ekte» bacon er omtrent rundt dette punktet.

Stekt bacon
Stekt bacon. Foto publisert med tillatelse.

Når man steker bacon vil vekten synke ettersom vannet fordamper ut av kjøttet, men selv om vekten synker er det like mange kalorier per skrive med bacon, da næringen blir værende i baconskiven.

Les også: Slik steker du bacon i ovnen.

Det meste av kaloriene i bacon kommer av fett, men det er også litt proteiner. Det er likevel fettet som gjør at det er såpass mye kalorier per 100 gram.

Les også:

2 kommentarer om “Antall kalorier i bacon forklart”

 1. Det er vel minst like mye fett som forsvinner, som vann? I alle fall å bedømme ut fra fettet som er igjen i panna når man steker. De siste skivene blir jo omtrent frityrstekt 😉 Nå noe kalorier må nok ligge igjen i panna, og for så vidt også i tørkepapiret, som vi lar det ligge å renne av på mens det kjøler seg ned.

  Svar
  • Hei.

   Hvis du heller av fettet som løser seg fra kjøttet vil det være mindre fett i baconet ja.

   Svar

Legg igjen en kommentar