Hvor mye veier en løk? Forklart

Løk er så godt og genialt, for den kan puttes i nesten alle slags retter for å gi den litt ekstra smak. Ikke bare er løken god, men den er også sunn og proppfull av næringsstoffer og vitaminer som virker helsefremmende.

Løk er ganske kalorifattig med ca. 40 kcal per 100 gram, men så er det jo dette med vekta på løk da. For hvor mye veier egentlig en vanlig løk?

Vekten på en løk kan variere stort, men det er faktisk vanligst at gjennomsnittsvekten ligger på ca. 180 gram. Alt mellom 120 og 240 gram er vanlig, og gjennomsnittet på ca. 180 gram gjør at hver løk inneholder ca. 72 kalorier. Dette gjelder vanlig (gul) løk fra pose. Om du kjøper kjempeløkene som ofte selges i pakker på 2 stk i en strømpe er vekten på ca. 250 gram per løk.

Løk

Siden løker flest veier rundt 180 gram per, kan man enkelt nok også si at det er omtrent 72 kalorier i hver løk (40 * 1,8). De aller største «storløkene» har omtrent 100 kcal per løk gitt at de veier ganske nøyaktig 250 gram.

Dersom man følger med på vekten trenger man altså ikke å bry seg så all verdens om vekten til løken man bruker i middagen. Det blir ikke så veldig mange kalorier uansett, og løk er kanskje en av de grønnsakene som har mest gode næringsstoffer per antall kalorier den inneholder, så man kan med god samvittighet bruke godt med løk i matlagingen sin.

Les også:

Legg igjen en kommentar