Hvor mye veier en pære? Forklart

Pærer er en god snacks, og en av de søteste fruktene vi har. Hvis du er glad i å spise store mengder pærer kan det jo være kjekt å vite hvor mange kalorier de inneholder, men for å finne ut av det trenger man jo å vite hvor mye pærene veier.

Men hvor mye er det vanlig at en gjennomsnittlig pære som selges i norske butikker veier?

En gjennomsnittlig pære som selges i løsvekt i norske butikker veier ca. 130 gram, men det kan selvsagt variere litt, og alt mellom 110 g og 150 g er normalt. Det er likevel aller mest vanlig at de veier ganske nøyaktig rundt gjennomsnittet på 130 gram, så dette er et godt utgangspunkt for å regne antall kalorier.

Pærer man plukker fra pæretrær i hagen er typisk litt mindre, og veier gjerne mellom 70 og 100 gram.

Om du skal kjøpe 1 kg med pærer på butikken trenger du ca. 7 – 8 pærer for å få med deg en kilo pærer.

Pæretre

Antall kalorier i en pære

Det er omtrent 57 kcal per 100 gram med pærer, men man regner også kun 90 % av pæren for å være den spiselige delen. Det vil si at den spiselige delen har 51 kcal per 100 gram.

Siden en gjennomsnittlig pære veier 130 gram betyr det at den inneholder 67 kcal. Så hver pære gir deg bare 67 kalorier, så det er en overraskende sunn frukt å spise til dessert etter et måltid.

Pære er rikt på kostfiber, men ellers er det meste av pæren fruktsukker. Det er litt vitaminer og andre spornæringsstoffer, men man bør først og fremst se på pærene som en godbit, ikke noe som er nødvendig for en normal diett.

Les også:

Legg igjen en kommentar