Antall kalorier i en brødskive forklart

Brødskiver er en klassiker til både frokost og andre småmåltider, og de fleste av oss spiser en god del brødskiver i løpet av en uke. Siden det er en så viktig del av kostholdet til de fleste nordmenn er det jo kjekt å vite omtrent hvor mange kalorier det er i en brødskive, spesielt hvis man ønsker å ha oversikt over kaloriinntaket sitt. Så hvor mange kcal er det egentlig i en vanlig brødskive?

Det er gjennomsnittlig 115 kalorier per brødskive. Dette er tatt med utgangspunkt i et halvgrovt brød skåret på butikkskjæreren. Jo mer frø og jo tettere brødet er, jo mer kalorier vil det bli per brødskive. De groveste brødene kan ha så mye som 200 kalorier per brødskrive.

Brød

Hvis du spiser et helt normalt brød kan du derimot trygt regne med at hver brødskive er rundt 115 kalorier hver. Da er det bare å plusse på hvor mange kalorier det er i pålegget og gange med antall brødskiver, så vet du hvor mange kalorier du spiser til måltidet ditt.

Kaloritunge brød er ikke nødvendigvis usunt

Som nevnt ovenfor vil grovt brød ha mer kalorier per brødskive enn lyst brød, men det betyr likevel ikke at lyst brød er «sunnere» enn grovt brød. Tvert imot er det mye mer av de viktige næringsstoffene, mineralene og det andre kroppen din trenger i grovt brød, og det vil gi en bedre metthetsfølelse i forhold til hvor mange kalorier hver brødskive inneholder.

Vi anbefaler derfor alle å velge et grovere brød om de kan det, og heller kutte ned på antallet brødskiver til hvert måltid hvis man synes det blir for heftig.

Les også:

Legg igjen en kommentar