Hvor mye veier et knekkebrød? Forklart

Knekkebrød er et godt alternativ til vanlige brødskiver når man skal spise et lett måltid, og er jo dessuten kjent for å være bedre for de som er forsiktige med kaloriinntaket, og kanskje ønsker å gå ned i vekt.

Man regner knekkebrød for å veie ca. 10 til 15 gram per knekkebrød. De tynneste veier gjerne rundt 9 – 10 g, mens større knekkebrød som Husmann veier rundt 15 gram per stykk. Når man skal måle kalorier er det bare å ta kaloriinnholdet per 100g og dele den på 10 for å finne kalorier per knekkebrød for de tynneste, eller dele på 6,6 for de tykkeste som veier rundt 15 gram.

Hvis du spiser et helt måltid med knekkebrød hvor du spiser 4 knekkebrød får du da i deg omtrent 50 gram knekkebrød i løpte av måltidet, og kan derfor regne ut kaloriinnholdet ved å ta kalorier per 100g og dele på 2.

Vekten per knekkebrød er betydelig laver enn per brødskive, da brødskiver typisk veier rundt rundt 50 gram per brødskive. Så man kan redusere hvor mye mat man får i seg ganske godt ved å bytte fra brødskiver til like mange knekkebrød.

Les også:

Legg igjen en kommentar