Hvordan regne om lbs til kg, og kg til lbs

Dersom du møter på vektmålinger fra USA eller Canada ser du ofte at resultatet skives i antall pounds med forkortelsen lbs istedenfor den vanlige vektenheten kilogram (kg) som vi pleier å bruke her i Norge. Dette er en gammel måleenhet som fortsatt blir brukt i noen få deler av verden, men vi nordmenn møter den mest når vi for eksempel skal lese amerikanske bøker eller lignende.

Men hvordan kan man enkelt regne om fra lbs til kg, eller gjøre om kg til lbs?

For å regne om fra kg til lbs må du ta vekten i kg og gange med 2,2 (eller 2,2046226218 om du vil være helt nøyaktig). For å gjøre om lbs til kg må du ta tallet i kg og dele på 2,2. Dette gir en omtrentlig omregning mellom kilogram og pounds.

Det er også mulig å bruke en tjeneste for å regne om helt nøyaktig for deg. For eksempel kan du skrive inn «Convert 5 kg to lbs» i Google, så får du er korrekt resultat på 11,0231131 rett i nettleseren din.

Ulike typer pound / pund

Det er verdt å merke seg at målesystemer generelt er kronglete, så det finnes flere ulike måleenheter som heter pound eller pund. Blant annet har man skålpund som veier 0,498 kg per pund, troy pund som veier 0,3732417216 kg, gammelt engelsk pund som veier 0,453592338 kg, og SI-pund som veier 0,5 kg nøyaktig.

Det er derfor nødvendig å vite hvor i verden man får tallet fra. I 99 % av alle tilfeller er det nok snakk om et amerikansk pund som veier 0,45359237 kg, da de andre stedene stort sett heller bruker kg eller andre måleenheter istedenfor pund / pounds.

Les også:

Legg igjen en kommentar