Hvor mye veier en klementin? Forklart

Klementiner er trolig en av de beste fruktene du kan spise på vinteren, og ingen jul er komplett uten en skål med klementiner man kan spise fra. Men som med så mye annet er jo klementiner fulle av fruktsukker, så de som følger med på kaloriinntaket bør følge litt med. For å få oversikt er det jo viktig å vite vekten til en klementin, så hvor mye kan man egentlig regne med at en vanlig klementin veier?

Ved å måle mange klementiner og se på gjennomsnittet kan vi si at en gjennomsnittlig klementin fra en norsk butikk veier 75 g. Selve vekten kan variere mellom 50 g for de minste, til rundt 100 gram for de aller største klementinene. Men de aller fleste klementiner veier mellom 70 og 85 gram.

Klementin

Vekten er målt med skall, så du kan trekke fra 3 – 5 gram vekt om du ønsker å regne med vekten uten skall.

Antall kalorier i 1 mandarin

Men regner med at det er ca. 42 kcal (kalorier) i 100g med mandarin, så i 1 mandarin kan man regne med at det er 31,5 kcal til sammen. Det er derfor langt ifra den mest usunne snacken, men om du spiser 3 stykker havner du jo på omtrent 100 kalorier, så man bør være forsiktig med å bøtte ned på med mandariner.

Les også:

Legg igjen en kommentar