Hvor mye veier en agurk? Forklart

Agurk er godt til både salat, på brødskiva og til så mye annet, og selges som regel med en enhetspris. De færreste av oss tenker egentlig stort over hvor mye en agurk veier, men om man skal måle kalorier er det jo kjekt å vite omtrent hva en agurk veier til sammen.

En vanlig agurk som selges i dagligvarebutikken veier mellom 200 og 400 gram, og gjennomsnittsvekta er på ganske nøyaktig 300 gram blant de vi veide. Det er også aller vanligst at vekten er på rundt 300 gram, så denne er et godt utgangspunkt for målinger.

En agurk

Kaloriinnhold i agurk

Agurk er svært næringsfattig, og inneholder for det aller meste kun vann. Man regner med at det kun er ca. 10 kcal per 100 gram agurk, så om du spiser en hel agurk på 300 gram får du bare i deg 30 kalorier!

Les også: Slik oppbevarer du agurk.

Man kan med andre ord spise omtrent så mange agurker man bare vil i løpet av en dag, og dette er en av de mest kalorifattige grønnsakene som finnes. Du må spise rundt 37 agurker for å få i deg like mye kalorier som det finnes i en 200 grams sjokoladeplate, eller seks agurker for å få i deg like mange kalorier som en halvliter med Coka Cola.

Les også:

Legg igjen en kommentar