Hvor mye veier en appelsin? Forklart

Appelsiner er veldig godt, og rikt på næringsstoffer, men er samtidig kjent for å inneholde en del sukker. Som med mye annet kan det raskt bli en del kalorier når man regner ut hvor mye man snacks som appelsiner man egentlig spise i jula, men for å finne ut hvor mange kalorier det er i en appelsin trenger man jo å vite omtrent hvor mye appelsiner veier. Så hvor mye veier en typisk appelsin?

Gjennomsnittsstørrelsen på normalt appelsiner som selges i løsvekt i dagligvarebutikker er mellom 140 og 170 gram, så en helt gjennomsnittlig appelsin veier ca. 155 gram. Det kan selvsagt være variasjoner, men med mindre du finner en veldig liten eller veldig stor appelsin vil den veie et sted mellom 140 og 170 gram.

Det vil si at man kan plukke med seg omtrent 6 til 7 appelsiner for å få 1 kg appelsin.

Mengde kalorier i 1 appelsin

Man regner med at det er omtrent 54 kcal per 100 gram med appelsin, så når man tar gjennomsnittsvekten på 155 gram per appelsin betyr det at en gjennomsnittlig appelsin inneholder ca. 84 kcal.

Om man spiser én appelsin har det altså ikke så mye å si for det daglig kaloriinntaket, men om man koser seg med 4 – 5 appelsiner daglig gjennom jula blir det jo raskt en del ekstra kalorier.

Klementiner inneholder omtrent like mange kalorier per 100 gram, så det spiller ingen rolle om man spiser klementiner eller appelsiner i jula med tanke på hvor mye kalorier det er per vektenhet. Men det er jo selvsagt slik at det er mye mer kalorier i én appelsin enn i én klementin siden appelsinen veier mye mer.

Les også:

Legg igjen en kommentar