Hvor mye veier en paprika? Forklart

Paprika er godt enten man har det som pizzatopping, på brødskriver eller i salaten, og dette er en knallgod grønnsak som er proppfull av både vitaminer, mineraler, spormetaller og andre næringsstoffer som er gode for kroppen din.

De som teller kalorier trenger ikke å bekymre seg stort over noen skiver paprika, men dersom man bruker mye paprika kan det jo være greit å ta med i beregningen når man skal måle. Men hvor mye veier egentlig en helt vanlig paprika?

Gjennomsnittsvekten på normale paprikaer som selges i norske dagligvarebutikker er ca. 175 gram, men de kan være alt mellom 150 og 200 gram. Dette er medregnet kjernen, så man kan trekke fra omtrent 30 – 40 gram når man fjerner alt det uspiselige innholdet i kjernen av paprikaen.

Paprika

Kaloriinnhold i paprika

Man regner med at paprika har omtrent 30 kalorier per 100 gram med paprika. Det vil si at om du spiser en hel paprika er det snakk om til sammen 52,5 kcal.

Paprika regnes som noe av det aller sunneste man kan spise uansett om man ønsker en snacks mens man slanker seg, eller ønsker å øke mengden med mineraler og vitaminer man spiser til måltidene sine.

Les også:

Legg igjen en kommentar