Hvor mye veier en vanlig bil? Forklart

Biler er noe vi har rundt oss hver dag, men har du noen gang tenkt over hvor mye disse bilene faktisk veier? Vi er alle i risiko for å bli truffet av en når vi krysser veien, så hvor mange kilogram kan en normal bil faktisk veie?

Gjennomsnittsvekten på biler her i Norge er målt til å være 1 409 kg, og det har vært en økende trend for at bilene blir tyngre. Det er derimot stor variasjon, og biler kan veie alt fra rundt 1 000 kg til over 3 000 kg. For eksempel veier Tesla Model S ca. 2 100 kg, Audi A6 og Nissan Leaf veier 1 600 kg, mens Volkswagen ID.4 veier 2 660 kg.

Tesla som lader

For bare noen få tiår siden var det helt normalt med biler som veide rundt et tonn, men i dag ser vi at de fleste nyere biler gjerne veier nærmere to tonn. Etter hvert som gamle biler byttes ut med nye vil gjennomsnittsvekten for biler i Norge øke, og trolig vil den ligge på rundt 2 000 kg om bare et tiår.

Biler som bare veier rundt 1 000 kg har blitt sjeldne, og det er svært sjeldent at nye biler er såpass lette.

Dersom du lurer på hvor mye akkurat din bil veier så er dette informasjon du finner i vognkortet på bilen. Der står det hvor mye bilen veier, og ikke minst hvor mye totalvekt den kan ha.

Les også:

Legg igjen en kommentar