Hvor mye veier en sau? Forklart

De fleste av oss er godt kjent med de ullkledde sauene som vandrer løs i fjellet eller går i inngjerdede jorder rundt om i landet, og har kanskje møtt på disse på tur. Sauer ser kanskje ikke så veldig store ut, men har du noen gang lurt på hvor mye en sau veier?

I denne artikkelen skal vi se nærmere på akkurat det, så her får du mer informasjon om hvor mye sauer normalt pleier å veie, og ikke minst hvor mye de største sauene kan veie under riktige forhold.

Vekten til sauer varierer enormt ut fra rase og type, og kan være alt fra 20 til 200 kg hos voksne sauer. Det er normalt at ullsau er et sted mellom 40 og 90 kg, og som hos de fleste andre dyr er hannsauene litt tyngre enn hunnene.

Sau

Det er viktig å merke seg at det finnes veldig mange ulike saueraser, og disse har også litt forskjeller i vekten. Noen sauer blir betydelig større enn andre. I infoen ovenfor har vi tatt utgangspunktet i vanlig sau til ullproduksjon.

De største sauene kan bli over 200 kg tunge. Til tross for hva mange tror er ullen faktisk en ganske liten del av kroppsvekten til sauen, og det er ikke vanlig at denne veier mer enn 5 til 8 kg på en voksen sau.

Les også:

Legg igjen en kommentar