Hvor mye veier en katt? Forklart

Katter er noen av de mest populære kjæledyrene vi har, og det finnes mange hundre tusen katter her i Norge. Vi vet jo alle omtrent hvor stor en katt er, men hvor mye er det egentlig vanlig at katter veier?

En normal vekt for en voksen katt er alt mellom 3,5 og 5 kg. Hannkatter blir litt større enn hunnkatter, men ikke så mye. Det finnes også noen spesielle katteraser som faktisk blir større enn dette, som rasen maine coon som faktisk kan bli over 11 kg tunge. Det er likevel vanligst at de blir rundt 8 kg i voksen størrelse.

Det kan være store forskjeller på vekten til katter, og hvis katten din er lettere eller tungere enn det som er normalt er det ingen grunn til å frykte av den grunn. Trolig har du bare en katt som er litt liten eller litt stor. Så lenge den ikke er avmagret eller overvektig spiller det ingen rolle om katten veier lite eller mye.

Siden det kan være vanskelig å oppdage vektendringer hos katter kan det være anbefalt å veie katten sin jevnlig. Da får du vite hvor mye katten din normalt pleier å veie, så oppdager du raskt om den har begynt å bli litt for tung, eller kanskje trenger mer mat isteden.

Les også:

Legg igjen en kommentar