Hvor mye veier en ku? Forklart

Det finnes titusenvis av kuer her i Norge, og kuer er åpenbart svært viktig for melkeproduksjonen her i landet. De fleste av oss har sett kuer stå og gresse på store jorder, men hvor mye veier egentlig disse kuene?

En voksen, norsk ku veier typisk et sted rundt 550 til 650 kg. De kan også bli ennå større enn dette, og de aller største kuene kan veie så mye som 800 kg. Okser blir ennå større igjen, og kan nå en vekt på opptil 1 300 kg!

Ku

Kuer er med andre ord veldig store dyr, så det er kanskje ikke så rart at de trenger mye mat for å kunne produsere melk. Vekten til kua vil typisk øke raskt, og etter et par år vil den nå toppvekten sin.

Både ku og okse er egentlig ikke egne dyr, men navner på hanner og hunner av dyret storfe. Det er også viktig å merke seg at det finnes mange ulike raser med storfe, og noen av disse blir betydelig større og tyngre enn nevnt ovenfor. Disse er derimot ikke inkludert i artikkelen siden de er sjeldne, og tallene på vekten til kua ovenfor er basert på typiske kuer man finner her i Norge.

Les også:

Legg igjen en kommentar