Så mye koster 1 kg aluminium i 2022: kilopris på aluminium

Aluminium er et metall som brukes til svært mye, inkludert brus- og ølbokser, matemballasje og mye annet. Det fine med metallet aluminium er at det kan fornyes i svært stor grad, og det er derfor viktig å selge eller kildesortere aluminium istedenfor å kaste det.

Hvis man har kilovis med aluminium liggende kan det være mulig å selge det til en skraphandler eller en annen forhandler som trenger det, men hva er egentlig kiloprisen på aluminium i 2022?

Prisen for å kjøpe eller selge 1 kg med aluminium er rundt 27 – 30 kr per kilo i 2022, så kiloprisen er ikke spesielt høy, og man skal ha store mengder aluminium før det blir store summene du tjener på det.

Som med de fleste metaller kan man kjøpe og selge kontrakter på aluminium på børs. Prisen der vil jevnt over være litt varierende fra den prisen man faktisk får når man kjøper eller selger fysisk aluminium på kilopris, men den er likevel et godt utgangspunkt.

Dersom du bare har noen kilo med aluminiumrester i et skur et sted er det neppe noe man kommer til å tjene stort på å selge, og i mange tilfeller er det like greit å gi det til gjenvinning. Det er først når det er snakk om 100 kg eller mer at skraphandlere typisk blir interessert i å kjøpe aluminium.

Les også:

Legg igjen en kommentar