Er det farlig å putte metall i mikroen? Forklart

En mikrobølgeovn er genial når man skal varme opp matrester eller bare få smeltet maten sin raskt, men det er også begrenset hva man kan putte inn i mikroen uten at det blir farlig. Det er jo en kjent sak at man ikke skal putte noe av metall i mikroen, men er det egentlig farlig?

Faktisk er det direkte farlig å putte noe av metall inn i mikroen, selv om det er snakk om små mengder. Du må derfor aldri putte inn selv en liten gaffel eller skje i mikroen, for disse vil lage vanvittig mange gnister.

Så godt som alle metaller er farlig å putte i mikroen, men hvor eksplosive gnistene er avhenger av metallet og overflaten til tingen du setter inn. Det er likevel lurt å bare holde seg langt unna å putte metall i mikroen.

På spørsmålet om det faktisk er farlig, så er svaret uten tvil ja. Disse gnistene ser kanskje ikke så farlige ut, men om mikroen går med disse i er det faktisk stor risiko for at det elektriske i mikroen tar fyr, og før du vet ordet av det står hele dingsen i fyr og flammer!

Så vi anbefaler rett og slett å holde seg langt unna alle typer metall i mikrobølgeovner hvis du ikke vil ha en brann på kjøkkenet ditt.

Les også:

Legg igjen en kommentar