Hvordan koke egg i mikrobølgeovnen

Du er nok ikke alene om å synes det kan være litt mye styr å skulle koke opp egg. Vanligvis må man fylle et kjele med vann, koke opp vannet, ha eggene i det kokende vannet i akkurat riktig antall minutter, og deretter kjøle ned egget og kjelen igjen. Og det kjedeligste gjenstår, for man må jo også nå vaske en hel kjele for bare et egg eller to.

Det finnes heldigvis enklere måter å koke egg på, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan koke egg i mikrobølgeovnen. Det er nemlig ingenting i veien for å koke egg i mikroen, men om du bare slenger inn et egg og slår på mikroen får du en kjip overraskelse. Da vil nemlig egget utvide seg inne i skallet, og det blir et enorme trykk på skallet. Til slutt gir det etter, og du får en full eggeksplosjon (eller kanskje bare eggsplosjon?) i mikroen.

Å koke egg i mikroen på feil måte kan ikke bare føre til en stor vaskejobb, men kan også være direkte farlig om egget sprenger etter at du har tatt det ut.

Det er heldigvis enkelt å koke egg i mikroen, men du trenger en dings som denne mikrobølgeovneggkokeren fra Coolstuff for å gjøre det. Dette er en dings du skal legge egget i, bruke den medfølgende eggstikkeren for å stikke hull på skall og plomme, og så fyller du dingsen med vann. Ha på full guffe i 3 til 5 minutter, så har du et perfekt kokt egg!

Eggkoker til mikrobølgeovn

Denne unngår at egget sprenger ved at det er et lite hull i både plomme og egg, og vannet rundt egget vil varmes opp før selve egget. Det betyr at det er vannet som koker opp egget, og ikke selve egget som får strålingen fra mikroen, så da kokes det på akkurat samme måte som om det lå en kjele med kokende vann.

Ulempen med eggkokeren er at den kun koker ett om gangen. Dersom du skal gjøre klar kokte egg til hele familien for søndagsfrokosten er det nok verdt å finne frem en kjele, for her må eggene stå i 5 – 7 minutter per egg. Om du skal ha for eksempel 8 egg blir det fort snakk om tre kvarter ventetid, noe som åpenbart er altfor lenge å vente på de kokte eggene.

Om du derimot bare vil ha et kokt egg på brødskiva før du drar på jobb er det perfekt. Her er det bare å koke opp egget i mikroen, så er det nesten ferdig innen du har skjært brødskiver og smørt på smør.

Eggkokeren for mikrobølgeovn kan du kjøpes hos blant annet Coolstuff ved å klikke her, men det finnes sikkert tilsvarende produkter i andre butikker også. Prisen ligger på 80 kroner, så det er heller ikke spesielt dyrt å begynne å koke eggene dine på denne måten.

Ikke kok egg i mikroen på feil måte!

Som vi nevnte ovenfor er det ikke bra å koke egget i mikroen på feil måte. Noen mener at det er trygt å koke egg i mikroen ved å ha dem i en skål med vann, men det holder ikke. Noen påstår også at man bør ha salt i vannet, men igjen er det ikke hold i denne påstanden.

Med dingsen vi nevnte ovenfor er trikset som gjør det trygt å koke egg i mikroen at man har mulighet til å stikke hull på både skall og plomme bør man begynner å koke det. Da slipper tykket ut, og skallet vil ikke kunne sprenge på samme måte som det ellers ville gjort.

Denne artikkelen inneholder annonser for Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar