Hvordan få perfekte egg i en eggkoker

I teorien er det så enkelt å skulle koke egg, men i praksis viser det seg ofte å være mer kluss enn man skulle tro. Ikke bare må du finne frem en kjele til eggene, men du må også begynne med å koke opp vannet før du i det hele tatt kan begynne å koke eggene. Etter ti minutter har du kokende vann, og da kan du endelig legge opp i eggene dine for koking.

Da trenger du bare å følge med på tiden. Skal du ha det bløtkokt må du la det ligge i fire til seks minutter, mens de hardkokte må få ligge i det kokende vannet i et sted mellom 8 og 10 minutter. Det er fort gjort å gå i surr hvis halve familien skal ha bløtkokte egg mens de andre vil ha hardkokte, og hele prosessen er uansett stress. For ikke å snakke om at du må vaske kjelen når du er ferdig med kokingen.

Det finnes heldigvis en enklere måte å få perfekte kokte egg på, og det er ved å bruke en god eggkoker. Eggkokere fungerer ved at du legger eggene i dem, fyller på med vann, og trykker på en knapp. Når eggene er som du vil ha dem stopper kokingen automatisk, og gir fra seg et varsel om at det er klart til å spise!

Med en eggkoker får man garantert perfekte egg hver gang. Her trenger man ikke å huske å følge med på timeren man satte på, og kan heller bruke all energien sin på andre ting mens eggene står og holder på for seg selv.

Det finnes flere typer eggkokere. Denne simple eggkokeren lar deg koke 7 egg samtidig, og lar deg stille inn hvor mange minutter du vil la dem koke. Det er enkelt og greit, og koster bare en hundelapp hos Kjell & Company.

Kartong med egg

Hva med en smart eggkoker?

Om du vil ha ennå mer kontroll kan du vurdere å skaffe en smart eggkoker. Dette kan kjøpes for tre hundre kroner hos Coolstuff, og lar deg koke opptil 6 egg på den enkle måten. Denne geniale eggkokeren sier ifra når eggene dine er klare ved å rope ut at eggene er bløtkokte. Om noen i familien vil ha bløtkokte egg er det bare å ta ut et par stykker, og slå på eggkokeren igjen, så kan resten stå der til de er hardkokte.

På denne måten får man perfekte egg hver eneste gang, og du får hele tiden vite hvordan egget er akkurat der og da. Om det frister med et smilende egg (medium kokt) en dag er det bare å slå den på, vente til eggkokeren sier ifra om at du har smilende egg, så tar du det ut.

Når eggene er ferdig hardkokt slår den seg automatisk av, så det er ikke verdens undergang om du helt glemmer at du koker egg heller, for den vil stoppe helt automatisk.

Den aller største fordelen med denne smarte eggkokeren er at den faktisk er veldig god. Mange eggkokere har problemer med at de ikke har like god effekt som de tror de har, så når det har gått den tiden du forventer for et hardkokt egg, er det i realiteten et smilende egg. Med denne kan du derimot forvente perfekte egg hver gang du koker egg, og eggene er faktisk like godt kokt som de sier.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company og Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar