Hvordan gjenopprette slettet innhold på Instagram

Det er mange som har opplevd å få Instagram-kontoen sin hacket, og før man rekker å få den tilbake er alt innholdet slettet og byttet ut med reklame. Selv om man får tilbake kontoen sin er jo alt innholdet borte, og frem til helt nylig var det ingenting man kunne gjøre for å gjenopprette det slettede innholdet.

Instagram logo

Nå har derimot Instagram lansert en funksjon som lar deg gjenopprette slettet innhold på plattformen, og dersom du sletter bilder, videoklipp, reels, IGTV-videoer eller stories kan disse gjenopprettes. Det spiller ingen rolle om du har blitt hacket, har slettet det selv med et uhell, eller slettet det med vilje, men angrer deg, og fremgangsmåten er den samme.

Man kan gjenopprette slettet innhold på sin egen Instagram-profil, men man har selvsagt aldri muligheten til å gjenopprette innhold som andre har slettet fra deres egne profiler.

For å gjenopprette slettet innhold på Instagram må du gjøre følgende:

  1. Logg inn på Instagram på mobilen eller i nettleseren.
  2. Gå til profilen din, og klikk på de tre strekene i toppen av venstre hjørne.
  3. Velg «Innstillinger».
  4. Velg «Konto».
  5. Velg «Nylig slettet».
  6. Velg hvilket slettet innhold som skal gjenopprettes.

Når du har gjort dette vil det innholdet du valgte gjenopprettes akkurat slik som det var før det ble slettet, inkludert likes, views og alt det der.

Kan alt gammelt innhold gjenopprettes på Instagram?

Alt innholdet som har blitt slettet fra kontoen din kan gjenopprettes via denne funksjonen, men det lagres derimot ikke evig. Vanlig innhold vil lagres i 30 dager, mens stories kun vil lagres i 24 timer. Du må inn og gjenopprette innholdet innen denne tiden, hvis ikke slettes det for alltid.

Det er også mulig å velge å permanent slette innholdet ditt fra Instagram sine servere. Dette gjør du på samme sted («Nylig slettet»-funksjonen), men velger å permanent slette innholdet istedenfor å gjenopprette det fra menyen der.

Les også:

Legg igjen en kommentar