Hvordan finne nylig slettede bilder på Android

Det er mange som tar bilder av en privat karakter som man helst ikke vil at noen andre skal få tilgang til hvis man for eksempel mister telefonen, men visste du at selv om du tror du sletter bildene dine på Android så ligger de fortsatt tilgjengelig?

Siden bildene i utgangspunktet ikke blir slettet med det samme er det fint mulig å finne nylig slettede bilder på Android-telefoner. Som regel har man 60 dager på seg fra man sletter bildet til det faktisk blir slettet, med mindre personen har endret på innstillingene for å slette bildene raskere.

For å finne nylig slettede bilder på Android kan man gjøre følgende:

  1. Gå til Foto-appen
  2. Velg Bibliotek.
  3. Klikk på Papirkurv.
  4. Se alle bildene som har blitt slettet de siste 60 dagene.

I denne Papirkurv-mappen skal alle de nylig slettede bildene ligge. Hvis man ikke finner de har betyr det nok at noen har vært inne i papirkurven og slettet bildene derfra. Om dette er tilfellet er det ingen enkle måter å finne bildene på, selv om det i prinsippet kan være mulig ved å bruke utstyr som gjenoppretter slettet data fra minnekortet på mobilen. Dette krever derimot høy teknisk kompetanse.

Android sin logo

Slik gjenoppretter du nylig slettede bilder fra Papirkurven på Android

Når man har funnet frem de nylig slettede bildene i Papirkurv-mappen kan man også gjenopprette dem om man skulle ønske det.

For å gjenopprette nylig slettede bilder på Android fra Papir-kurvmappen må man enkelt nok tykke på det bildet man vil gjenopprette, og klikke på Gjenopprett fra menyen. Da flyttes bildet tilbake til det albumet det originalt var i (Kamerabilder for vanlige bilder).

Hvis man ikke finner bildet man ønsker å gjenopprette i Papirkurv-mappen er det stor sannsynlighet for at bildet er slettet for godt, og da er det ikke så mye man kan gjøre med den saken.

Les også:

Legg igjen en kommentar