Hvordan koke/trekke tykke pølser

Pølser er alltid godt, men om man vil ha litt mer smak enn det man får fra vanlige, tynne wienerpølser så finnes det gode alternativer til dette. De fleste pølsene med litt mer spennende smaker er typisk litt tykkere enn vanlige kokepølser, så hvordan koker/trekker man tykke pølser?

Man koker/trekker tykke pølser på samme måte som vanlige pølser, men bruker 5 – 10 minutter ekstra i vannet. Det vil si at man bør varme opp en kjele med vann til den koker, for så å fjerne den fra platen. Nå legger man pølsene i den, og lar de ligge der i 15 – 20 minutters tid før man tar dem opp.

Det er ingen vesentlig forskjell mellom vanlige wienerpølser og tykke pølser som skal kokes/trekkes, men det tar rett og slett litt lenger tid før de tykke pølsene blir varme helt inn til midten. Akkurat som med tynnere pølser vil de fleste tykke pølser flyte oppover mot midten når de er gjennomvarme, så det er også noe å følge med på mens du venter.

Les også: Slik koker du fryste pølser!

Akkurat som med vanlige pølser er det viktig at kjelen ikke står for lenge på platen. Vannet må ikke koke mens du trekker pølsene, for temperaturen bør helst ligge på rundt 80 grader i vannet for å få de perfekte pølsene. Om den er høyere vil man risikere at skinnet sprekker, og da får du vasne pølser.

Så alt i alt er det ganske enkelt å koke tykke pølser. Bare la de trekke i varmt vann som vanlige wienerpølser, men gi de opptil ti minutter ekstra i vannet for å være sikker på at de er gjennomvarme.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan koke/trekke tykke pølser”

 1. Kan jeg spise grillpølse (m kylling) som har ligget i fryseren hele tiden, men gikk ut i september 2017?
  Tenkte evt å spise det sønd 27 juni 2021…..
  Kan noen svare på det?

  Svar
  • Hei.

   Den vurderingen må du nesten ta selv. Lukt, smak forsiktig og se an hvordan det er. Sjekk om fettet har harsknet.

   Min umiddelbare tanke er at de har ligget altfor lenge, men du får jo se.

   Svar

Legg igjen en kommentar