Hvordan koke grillpølser

Å koke pølser, eller trekke dem som det egentlig heter, er veldig godt, for en kokepølse smaker alltid. Som oftest bruker man wienerpølser når man skal trekke pølser, men er det mulig å koke en grillpølse dersom man ikke har wienerpølser liggende i kjøleskapet?

Det er mulig å trekke/koke vanlige grillpølser, men smaken vil bli noe annerledes enn det man er vandt til fra wienerpølser. Selve kjøttet er ganske likt, men den vil føles litt annerledes på grunn av at grillpølser har mye tynnere skinn.

Det er likevel helt mulig å koke grillpølser, og du gjør det på samme måte som om du skulle koke vanlige wienerpølser. Så finn frem en kjele som du fyller med vann, og la det koke opp. Når det koker tar du kjelen vekk fra platen slik at det slutter å koke, og så lar du pølsene ligge og trekke i vannet i 5 til 10 minutter.

Du ser når pølsene er ferdige ved at de begynner å flyte mot toppen av kjelen. Kjøttet er allerede behandlet, så det skal bare varmes opp til det er gjennomvarmt.

Les også: Hvordan dampe pølser.

Er det godt med kokte grillpølser?

Det er mange meninger rundt om kokte grillpølser i det hele tatt er noe godt. Noen mener at det er bedre enn kokte/trekte wienerpølser, mens andre synes det smaker helt forferdelig. Så det er litt smak og behag. Det som er sikkert er at smaken er litt ulik fra vanlige wienerpølser, så det fungerer som en erstatning til wienerpølser som er litt ulik fra originalen.

Les også:

En kommentar om “Hvordan koke grillpølser”

  1. Hei

    Det er mange måter å koke pølser på. Jeg bruker å koke pølsene i klotmjølk. Dette er noe jeg lærte av min gode venn Bybonden 57.

    Svar

Legg igjen en kommentar