Hvor lenge kan vått tøy ligge i vaskemaskinen? Forklart!

Å sette på en klesvask i vaskemaskina er jo ganske kjapt og enkelt, men å skulle henge opp alt tøyet etterpå er hakket mer krevende. Om du velger å utsette akkurat denne delen litt er du nok langt ifra alene, men hvor lenge er det egentlig OK å utsette å henge opp klærne før de må vaskes på nytt?

Om klærne blir liggende for lenge i vaskemaskinen vil de først og fremst få en sur lukt. Dersom de ligger veldig lenge kan de til og med få muggsopp på seg, men dette skjer heldigvis sjeldent.

Faktisk bør ikke klær ligge i mer enn en times tid i vaskemaskinen etter at vasken er ferdig. På dette punktet begynner det å vokse bakterier på de fuktige klærne, og da er neste steg at de begynner å lukte surt av de.

Les også: Slik unngår du muggsopp på tekstiler og klær.

Så du bør egentlig være raskt ute med å henge opp klærne etter at vaska er ferdig. Dersom det har gått over én time siden vaskemaskinen var ferdig bør du kjøre en ny runde med vask for å unngå sur lukt fra klærne.

Om de ligger over natten kan de dessuten få en sur lukt som er vanskeligere å bli kvitt. Med riktig uflaks kan det være at denne lukta setter seg godt, så det er aldri lurt å la klærne ligge i vaskemaskinen lenge i det hele tatt. Som oftest går det fint, men om du er en av dem som konstant lar de ligge over natta eller hele arbeidsdagen kan du risikere at det er kort tid før klærne begynner å lukte surt permanent.

Les også:

Legg igjen en kommentar