Hvor ofte bør man bytte håndkle til å tørke hender? Forklart

De fleste av oss bruker håndkler for å tørkene hendene med etter at vi har tatt en håndvask, og mange lurer nok på hvor ofte det nødvendig å bytte disse. Man vil jo ikke bytte dem for sjeldent, da det kan være en bakterieoppblomstring der, samtidig som man heller ikke vil bytte de altfor ofte, da det tross alt blir litt vask av det.

Så hvor ofte må man egentlig bytte håndkle til å tørke seg etter å ha vasket hendene? Et godt utgangspunkt er å bytte dem hver tredje dag. Dette fungerer for vanlige familier på fire, men om dere er flere kan dere vurdere å bytte de oftere.

Ellers må man bytte håndkledet med en gang det begynner å føles fuktig, og i alle fall dersom det lukter av det. Når det er fuktig vil det være gode vekstvilkår for bakterier der, og det vil man jo selvsagt ikke ha noe av.

Når man har hatt gjester bør man bytte håndkle etter at de drar, da mange gjester samtidig som regel fører til at håndkledet blir fuktig.

Les også: Så lenge kan vått tøy ligge i vaskemaskinen.

Utenom dette er det bare å følge med. Dersom det er rent og stort sett tørt kan det godt henge litt lenger, men om det begynner å lukte surt, virke fuktig eller se møkkete ut bør det byttes med det samme.

Når de skal vaskes er det 60 eller til og med 90 grader som gjelder. En vask på 40 grader er ikke noe til å drepe alt av bakterier på dem.

Les også:

Legg igjen en kommentar