Fungerer mikrofiberhåndklær godt? Forklart

Mikrofiberhåndklær, også kjent som reisehåndkle eller strandhåndkle, har blitt et populært alternativ til vanlige håndklær. Disse veier kun en brøkdel av det et vanlig håndklede veier, og er derfor enkelt å få plass til i ryggsekken eller veska når man skal ut på tur, ned på stranda eller andre steder hvor man ikke gidder å drasse med seg et håndklede på en halvkilo.

Det har blitt ganske vanlig å selge mikrofiberhåndklær nå om dagen, og man kan kjøpe dem hos for eksempel CDON. Da får man det i posten etter noen få dager, og så er det klart for å bli med ut på tur

På bildet nedenfor kan man se hvor lite plass et mikrofiberhåndkle tar når det er pakket sammen. Denne får plass i enhver sekk, og veier heller ikke stort til tross for at håndkledet er av størrelsen som passer fint til et voksent menneske.

En sammenpakket mikrofiberhåndkle tar lite plass.

En annen stor fordel med et mikrofiberhåndklede er at de tørker mye raskere enn et vanlig håndklede. De kommer gjerne med en meshnetting til å pakke dem ned i, så kan de pakkes ned i sekken og fortsatt tørke i en viss grad. Dette er selvsagt ikke like effektivt som når man henger håndklærne opp i sola for å tørke, men det hjelper likevel godt.

Om man henger et mikrofiberhåndkle til tørk i sola er det som oftest tørt på noen 15-20 minutters tid.

Men fungerer mikrofiberhåndklær like godt som vanlige håndklær i bomull? Svaret er at tja, de fungerer nesten like godt, men de har ikke like absorberende evne som et vanlig håndkle i bomull.

Man bør bruke mikrofiberhåndklær på en litt annen måte enn vanlige håndklær siden de absorberer litt dårligere vann. Istedenfor å gå rett opp fra vannet og inn i håndkledet bør man prøve å riste av seg så mye vann som mulig. Bruk et minutt eller noe sånn på å la det meste av vannet dryppe av deg, så fungerer plutselig mikrofiberhåndkledet veldig godt!

Så vi anbefaler å pakke med et mikrofiberhåndkle når man skal på fjelltur, vil pakke med lett til stranda eller lignende, mens vanlige bomullhåndklær fortsatt vil være kongen når man kommer opp av dusjen eller ut av badekaret hjemme.

Denne artikkelen inneholder annonser for CDON.

Les også:

Legg igjen en kommentar