Kan man bruke skatehjelm på sykkel? Forklart!

Skatehjelm, BMX-hjelm, streethjelm eller skateboardhjelm som det også kalles er en type hodebeskyttelse som tradisjonelt har vært forbeholdt til når man driver med skating eller BMX.

Som mange foreldre har oppdaget synes veldig mange barn og ungdom at disse hjelmene er mye kulere enn vanlige sykkelhjelmer. Men er det egentlig fritt frem for å bruke skatehjelm på vanlig sykkel?

Etto Psycho Junior kan kjøpes hos Jollyroom, og er en populær skatehjelm for barn.

Det er helt trygt for både barn og voksne å bruke skatehjelmer på sykkel som en erstatning til vanlig sykkelhjelm. Skatehjelmer er nemlig like trygge i bruk som sykkelhjelmer, og den største forskjellen er at det er mindre lufting på skatehjelmer, og passformen er noe ulik.

Den eneste konsekvensen av å bruke skatehjelm istedenfor sykkelhjelm når man sykler er at hodet kan bli litt klammere siden det er færre luftehull på skatehjelmer. Dette er jo ikke farlig, men kan kanskje være litt ubehagelig dersom man bruker mye krefter på syklingen. Men selve beskyttelsen er like god, og det er jo det som er viktig.

Les også: Er billige sykkelhjelmer gode nok? Forklart.

Så hvis barnet ditt ønsker seg en skatehjelm istedenfor en vanlig sykkelhjelm er det i alle fall ikke noe du trenger å være bekymret over. Med en hjelm barna synes er kul er det jo med på å oppmuntre dem til å faktisk være flinke til å bruke hjelmen, så vi anbefaler å kjøpe en skatehjelm til barn som ønsker seg det.

Skatehjelmer kan kjøpes hos nettsider som Jollyrom, på lokale sportsforretninger, og i sykkel- og skatebutikker.

Kilde: Trygg Trafikk.

Denne artikkelen inneholder annonser for Jollyroom.

Les også:

Legg igjen en kommentar