Kan man bruke Zalo i oppvaskmaskinen? Forklart!

Når man tar oppvasken for hånd bruker man gjerne Zalo eller en annen variant av flytende oppvaskmiddel. Dette fungerer stort sett veldig godt, men dersom man ser på oppvaskmiddel til oppvaskmaskin ser man fort at det enten er snakk om tabletter eller vaskepulver.

Men dersom man ikke har verken oppvasktabletter eller vaskepulver liggende hjemme, er det da greit å bruke Zalo eller annen type flytende oppvaskmiddel i oppvaskmaskinen?

Fasiten er at man aldri må finne på å bruke Zalo eller den typen flytende oppvaskmiddel i oppvaskmaskinen. Problemet her er at det vil skumme, og ikke bare vil alt man vasker bli dekt av skum, men også rør og slanger til oppvaskmaskinen fylles med skum. Noen ganger vil også hele gulvet bli oversvømt av skum som tyter ut fra maskinen!

Ulike typer oppvaskmiddel; ingen av dem skal brukes i oppvaskmaskinen!

Hvis du først bruker Zalo eller den typen flytende oppvaskmiddel i en oppvaskmaskin er du veldig heldig dersom ikke oppvaskmaskinen blir ødelagt! I verste fall blir den nemlig det, men er du heldig kan du komme unna med å «bare» måtte vaske vaskemaskinen utallige ganger for å skylle vekk alle rester av Zalo. Det er naturligvis en omfattende prosess å vaske ut oppvaskmaskinen for Zalo, og du kan regne med å måtte kjøre den i alle fall 5 – 10 ganger før man er kvitt alle såperestene.

Noen har også opplevd at Zaloen skummer såpass mye at hele kjøkkenet blir overfylt med skum! Bare se dette klippet fra NRK-programmet «Ikke prøv dette hjemme» for et eksempel på hvor dårlig det kan gå. Det står de med et kjøkken fylt av skum som når dem opp til brystet etter å ha fylt oppvaskmaskinen med Zalo istedenfor vanlig oppvaskmaskinmiddel!

Les også: Kan man vaske kjøkkenkniver i oppvaskmaskinen? Forklart.

OBS: Det finnes en egen type «Zalo maskinoppvask» som er designet for å brukes i oppvaskmaskinen, og er formet som oppvasktabletter. Denne er selvsagt helt trygg å bruke i oppvaskmaskinen! Det vi snakker om over i artikkelen er vanlig, flytende Zalo beregnet på oppvask for hånd.

Les også:

Legg igjen en kommentar