Kan man vaske tresleiver i oppvaskmaskinen? Forklart

En god oppvaskmaskin gjør kjøkkenarbeidet mye enklere, og kan spare deg for mye tid. Men det er jo ikke alt som bare kan slenges inn i oppvaskmaskinen med hell, for det er en del ting som ikke tåler så godt å bli vasket i oppvaskmaskinen. Men tåler egentlig tresleiver og andre treprodukter å vaskes i oppvaskmaskinen?

Dessverre tåler både tresleiver og alle andre treprodukter som skjærefjøler og lignende dårlig å bli vaskes i oppvaskmaskinen. Grunnen er rett og slett at oppvaskmaskinen er for røff for den, og vil på sikt garantert føre til små eller store sprekker i treet.

Les også: Kan man ha kjøkkenkniver i oppvaskmaskinen? Forklart.

Når tenker mange kanskje at små sprekker i tresleiva eller i skjærefjøla ikke spiller noen rolle, men der tar dere feil. Disse små sprekkene er nemlig perfekte områder for bakterier og sopp som vil etablere kolonier. Her er det nemlig mørkt og fuktig, og om du presterer å få litt matrester inn der også, er det helt perfekt for både sopp og bakterier.

Tresleiver som har vært i oppvaskmaskinen og fått små sprekker er derfor svært uhygienisk når det kommer til matlaging. Vi anbefaler derfor alle å vaske alt kjøkkenutstyr av eller med deler av tre for hånd.

Les også:

Legg igjen en kommentar