Skal bestikket stå med skaftet opp eller ned i oppvaskmaskinen? Forklart

Det er en evig debatt om hvordan man skal stable innholdet i oppvaskmaskinen, og hvilken vei bestikket skal stå er en av klassikerne det krangles om. Det er derimot en fasit på denne debatten, og mer eller mindre alle vaskemaskinproduserter er enige i hvilken vei bestikket skal stå.

Når du vasker bestikk i vaskemaskinen skal det alltid stå med skaftet ned. Det vil si at den delen som er i direkte kontakt med mat og eventuelt munnen din skal stå vendt opp.

Les også: Kan man vaske tresleiver i oppvaskmaskinen? Forklart.

Når man tenker litt etter er det egentlig ikke så rart. Den delen som stikkes opp vil jo nemlig utsettes for mer trykk fra vaskemaskinen, og vaskes grundigere enn del delen som stikker ned. Så når det stikker opp blir det bedre vasket, og da gir det jo mening at den delen med mest matrester og bakterier fra munnen er den som skal stikke opp.

Så neste gang denne debatten dukker opp i hjemmet ditt er det bare å legge den død, for det er uten tvil en måte som er riktig. Om du vender skaftet opp gjør du det feil, og bestikket blir ikke så rent som det er meningen at det skal bli.

Les også:

Legg igjen en kommentar