Hvordan få billigere nettleie

Når man ser på strømregningene sine legger man raskt merke til at nettleie er en av postene som står for en stor del av de månedlige utgiftene. Nettleie er avgiften du betaler for å få strøm inn i huset ditt, noe som betyr at nettleieselskapet er ansvarlig for å gjøre ting som å reparere ødelagte ledninger, strømstolper og lignende. Hvert område har kun én leverandør av nettleie, så du kan ikke bytte nettleieleverandør på samme måte som du kan bytte strømleverandør.

Det er likevel mulig å få billigere nettleie selv om du ikke kan bytte leverandør. Det er nemlig to komponenter til nettleia; en fastpris og en pris basert på antall kWh du bruker. Den faste månedprisen får man ikke gjort noe med, og er en fast avgift du betaler hver eneste måned så lenge du har lyst til å ha strøm i boligen din.

Den andre delen av nettleia er altså basert på hvor mye strøm du bruker, og er gitt i en fast pris per kWh. Du kan ikke gjøre noe for å få denne prisen lavere (utenom å flytte til et annet sted med billigere nettleie), men det du kan gjøre er å bruke mindre strøm. Dersom du sparer på strømmen må du ikke bare betale mindre for selve strømmen, du får også en lavere regning for nettleia.

Hvor mye nettleia koster reguleres av nettleieselskapet med begrensninger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Den kan variere stort fra område til område ettersom det er mye dyrere å drive vedlikehold av strømnettet i områder med spredt bebygging, så man ser ofte at nettleia er billigere per kWh i byer og på større tettsteder. En annen måte å få billigere nettleie på er dermed ved å flytte til et større sted!

Så kort oppsummert har du fire måter å få billigere nettleie på:

  1. Bruk mindre strøm.
  2. Flytt til et område med billigere nettleie fra en annen nettleieleverandør.
  3. Bli politisk aktiv og prøv å få til politiske endringer i forhold til nettleieavtalene i området du bor i.
  4. Koble deg av det lokale strømnettet.

Det er med andre ord ikke så mye du får endret på sånn realistisk sett, foruten ved å bruke mindre strøm for å redusere summen på fakturaen.

Ladere i et strømstøpsel og stikkontant

Synes du strømregninga med nettleie er for dyr?

Dersom du synes tallene på fakturaen fra strømselskapet med både strømutgifter og utgifter for nettleie er for høy, så er det altså noen enkle grep man kan ta. Siden det er vanskelig å spare penger direkte på nettleia er den enkleste måten å redusere strømregninga på ved å bytte til et billigere strømselskap.

De fleste av oss betaler nemlig mye mer for strømmen enn det vi egentlig trenger å gjøre. Og det er utrolig enkelt å bytte strømleverandør! Alt du trenger å gjøre er å fylle ut adressen din på nettsidene til Tjenestetorget ved å klikke her.

Når du gjør det vil du få tilbud på strøm fra alle de aktuelle strømleverandørene i området hvor du bor. Da er det ekstremt enkelt å se hvilken avtale som er billigst! Vi har allerede skrevet en inngående artikkel om hvilken type strømavtale man bør velge, men fasitsvaret er at man bør velge spotpris med så lavt tilskudd som mulig. Dette har vist seg å over tid være mest lønnsomt i nesten alle tester.

Så det er egentlig bare å klikke seg inn på linken over, fylle inn adressen, og se over tilbudene. Når du finner det tilbudet som er billigst for deg er det bare å velge det, så går det meste egentlig av seg selv. Det nye strømselskapet avslutter kundeforholdet med det gamle for deg, og dette går helt problemfritt. Deretter er det bare å betale fakturaene som dukker opp, denne gangen fra en ny strømleverandør og til lavere priser.

Denne artikkelen inneholder annonser for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar