Forskjellen på spotpris og innkjøpspris på strøm forklart

Når man skal velge en strømavtale får man opp en rekke valg, og en av de mest populære måtene å lage en strømavtale på er ved å inngå en spotprisavtale eller en innkjøpsavtale. Disse gir begge strømpriser som følger markedet, men hva er egentlig forskjellen på spotpris og innkjøpspris på strøm?

Til tross for navnet er det spotpris kraftleverandørene kjøper strøm for. Spotpris følger markedsprisen på strøm uvektet gjennom døgnet, og beregnes ut ifra gjennomsnittspris per time i løpet av en hel måned.

Innkjøpspris er ganske lik spotpris, men har en vektleggelse i forhold til når strøm brukes på dagen. Dette gjør at man betaler det faktiske beløpet for strømmen akkurat der og da.

For mange er det ganske kompliserte saker, så hvilken skal man velge? Utallige undersøkelser har vist at spotpris er hakket billigere enn innkjøpspris over tid. Så for deg som privatperson vil det nesten alltid lønne seg å lage en strømavtale med spotpris hvis du vil ha det så billig som mulig.

Les også: Kan det lønne seg med fastpris på strøm? Forklart.

Slik får du den beste strømavtalen

Det er veldig enkelt å sørge for å få den billigste strømavtalen, uansett om du vil ha en med spotpris eller innkjøpspris. Nå om dagen finnes det nemlig nettsider som Tjenestetorget hvor man kan skrive inn adressen sin, så får man opp strømtilbud fra alle strømleverandørene i området.

Da får man enkelt sett hvor mye man må betale for strømmen, og kan velge den avtalen som er billigst. Vi anbefaler generelt å gå for sporpris om du vil ha det så billig som mulig, og da bør man velge den sporprisavtalen med lavest påslag i tillegg til spotprisen strømleverandøren selv betaler for strømmen.

Les også: Slik får du billigere nettleie.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar