En microchip er en knøttliten chip som festes i nakken hos hunder, katter og andre kjæledyr. Dersom dyret forsvinner kan man bruke en microchipskanner for å få opp en unik kode, og dermed vite hvilket dyr det er. Denne koden er også koblet opp mot adressen, navnet og telefonnummeret til eieren av dyret, så om du finner en løs hund eller katt som har stukket av kan du bruke denne for å komme i kontakt med eieren.

Nesten alle rasehunder kommer ferdig levert med microchip, for det er jo et veldig nyttig verktøy i tilfelle hunden skulle stikke av, men det er også mulig å få en veterinær til å sette microchip på blandingshunder, katter, kaniner og andre dyr hvis du skulle ønske det.

Microchip er en billig forsikring hvis hunden stikker av!

Men hvor mye koster det egentlig å få en microchip på dyret sitt? Vi har kontaktet en rekke veterinærer rundt om i landet for å sjekke prisen på microchip for katt og hund, og har funnet svaret.

Prisen for å få microchip til dyr er omtrent lik for både hund, katt, kanin og andre dyr. Som oftest ligger prisen på mellom 800 og 900 kroner, men du kan få rabatt dersom du gjør det sammen med annen behandling, for eksempel samtidig som du er hos valpekontroll. Hos noen veterinærer er prisen så lav som 750 kroner, mens de dyreste tar rundt tusenlappen for å sette inn en microchip.

Det er også en del veterinærer som gir rabatt hvis du skal ha microchip på flere dyr samtidig, for eksempel dersom du vil ha det hos et helt valpekull eller et helt kull med kattunger. Selve jobben med å sette inn en microchip er ikke spesielt krevende, og er unnagjort på noen få minutter.

Les også: