Pris for microchip på hund og katt forklart

En microchip er en knøttliten chip som festes i nakken hos hunder, katter og andre kjæledyr. Dersom dyret forsvinner kan man bruke en microchipskanner for å få opp en unik kode, og dermed vite hvilket dyr det er. Denne koden er også koblet opp mot adressen, navnet og telefonnummeret til eieren av dyret, så om du finner en løs hund eller katt som har stukket av kan du bruke denne for å komme i kontakt med eieren.

Nesten alle rasehunder kommer ferdig levert med microchip, for det er jo et veldig nyttig verktøy i tilfelle hunden skulle stikke av, men det er også mulig å få en veterinær til å sette microchip på blandingshunder, katter, kaniner og andre dyr hvis du skulle ønske det.

Microchip er en billig forsikring hvis hunden stikker av!

Men hvor mye koster det egentlig å få en microchip på dyret sitt? Vi har kontaktet en rekke veterinærer rundt om i landet for å sjekke prisen på microchip for katt og hund, og har funnet svaret.

Prisen for å få microchip til dyr er omtrent lik for både hund, katt, kanin og andre dyr. Som oftest ligger prisen på mellom 800 og 900 kroner, men du kan få rabatt dersom du gjør det sammen med annen behandling, for eksempel samtidig som du er hos valpekontroll. Hos noen veterinærer er prisen så lav som 750 kroner, mens de dyreste tar rundt tusenlappen for å sette inn en microchip.

Det er også en del veterinærer som gir rabatt hvis du skal ha microchip på flere dyr samtidig, for eksempel dersom du vil ha det hos et helt valpekull eller et helt kull med kattunger. Selve jobben med å sette inn en microchip er ikke spesielt krevende, og er unnagjort på noen få minutter.

Når kan man putte inn microchip på hunder og katter?

Man kan gi både hunder og katter microchip fra de er seks uker gamle. Deretter varer chippen hele livet ut, så da vil de alltid være ID-merket med denne microchipen.

Derfor er microchip en god investering

Å betale rett under tusenlappen for en microchip til din firbente venn er uten tvil en god investering, for dersom katten eller hunden din stikker av er dette omtrent den eneste måten å få identifisert den på. Både Politiet, veterinærer og NAF/Falck og lignende har skannere for å lese av microchipen. Da får de opp et nummer som de slår opp i en database, som viser ditt navn og telefonnummer. Dermed kan de enkelt komme i kontakt med deg som er eieren til dyret.

Les også: Slik finner du eieren til en hund.

Om du derimot ikke hadde hatt microchip hadde det vært helt umulig å få tak i eieren uten å fly rundt og spørre folk om de kjente igjen hunden eller katten, og sjansen for å bli gjenforent med den firbente rømlingen er betydelig lavere.

Les også:

Legg igjen en kommentar