Pris for å vaksinere hund: Så mye koster hundevaksinene

Når man eier en hund er det viktig å gi den jevnlige vaksiner. Valper skal ha sine første vaksiner allerede når den er omtrent 3 måneder gammel. Deretter skal den vaksineres ved ett års alder, og deretter hvert tredje år etter dette. Om man ønsker å ha hunden vaksinert mot kennelhoste må man dessuten vaksinere den for dette årlig.

Vaksiner man gir til hunden sin er typisk mot kennelhoste, leverbetennelse og parovirus. Men hvor mye koster det egentlig å vaksinere hunden sin?

Det er kun dyrleger på en dyreklinikk som kan gi vaksine til hund. Man må booke en time til dette, og den totale kostnaden for vaksineringen pleier å ligge på et sted mellom 500 og 800 kroner. I prisen får man som regel også en helsesjekk av hunden, da det er veldig vanlig å kombinere helsesjekk og vaksiner.

Det er med andre ord ikke spesielt dyrt å vaksinere hunden sin, og disse pengene er jo noe man egentlig bare må ut med hvert tredje år. Så totalt sett er det snakk om en veldig liten del av totalkostnadene ved å eie en hund.

Prisen kan variere ganske mye som du ser, og rundt 700 kroner er trolig det vanligste for en time som står av helsesjekk og de vanlige vaksinene. Man må betale ekstra dersom man skal ta ekstra vaksiner, noe som kan være lurt i tilfeller hvor man har tenkt å bruke hunden mye til utstilling eller ha den med til utlandet.

Les også: Pris for å microchippe hunder og katter.

Inkluderes vaksiner i hundeforsikring?

Vaksiner er ikke en del av det som typisk dekkes av forsikringen. Vi har i alle fall ikke hørt om noen forsikringer i Norge som dekker vaksinering av hund eller andre dyr. Så man bør regne med å måtte betale hele denne summen selv.

Les også: Stor oversikt over pris for å forsikre ulike hunderaser.

Kan man droppe vaksinering av hund?

Det er mange som kanskje er fristet til å droppe å vaksinere hunden sin, og det kan man jo selvsagt gjøre, men da kommer det også med en risiko. Uten vaksine kan hunden din bli smittet av sykdommer fra andre hunder, og disse kan i verste fall være dødelig for hunden din. Du tar en stor risiko om du velger å spare penger på vaksiner, for det er en billig forsikring mot sykdommer som kan være veldig plagsomme eller til og med dødelige uten vaksine.

Det finnes også ekstra vaksiner man kan velge å ta for hunden sin

Hvis du har tenkt å la hunden din være veldig mye sammen med andre, fremmede hunder kan det være lurt å betale for å også få med vaksine mot kennelhoste. Å vaksinere mot kennelhoste koster typisk mellom 150 og 250 kroner ekstra hvis man allerede har en time for å vaksinere vanlig.

Dersom du har tenkt å ta med hunden til utlandet må du også vaksinere hunden mot rabies minst 21 dager før avreise. Det eneste unntaket er hvis du bare skal reise til Sverige. Å vaksinere mot rabies koster også et sted mellom 500 og 800 kroner. Om du kombinerer vaksinen mot rabies med de andre vaksinene hunden skal ha kan det være mulig å spare noen hundrelapper.

Vaksiner du trenger til hunden din når du skal reise til Sverige

Når man reiser til Sverige med hund er det ingen direkte krav til vaksiner, men det er anbefale at den har alle de vanlige vaksinene. Man trenger ikke å vaksinere mot rabies for å ta med hund til Sverige.

I tillegg til vanlige vaksiner må hunden behandles mot revens dvergbendelorm. Denne behandlingen bør gjennomføres hos veterinær før avreise til Sverige, og er bare en liten tablett hunden må ta. Dette er ikke en vaksine i seg selv, men heller en behandling som er ment for å drepe eventuelle parasitter som er i magesekken til hunden.

Er det vondt for hunden å bli vaksinert?

Det er generelt sett ikke smertefullt for hunden å få vaksine. De vanlige vaksinene gis som en slags nesespray, så selv om noen hunder synes det er litt ubehagelig er det i alle fall ikke vondt for dem. I gamle dager fikk man en vanlig sprøyte, og det stikker jo litt, men det er jo heller ikke akkurat vondt.

Les også:

Legg igjen en kommentar