Hvordan spore hunden med GPS

Mange hundeeiere sine største frykt er at hunden skal stikke av, enten fra hjemmet eller når man er ute på tur. Noen hunder klarer seg fint noen dager i skogen, men å lete døgnet rundt etter den firbente vennen er direkte hjerteskjærende.

Det er heldigvis noen som har funnet gode løsninger på problemene med hunder som stikker av på tur, for det finnes nemlig GPS-sendere man kan feste på halsbåndet til hunden.

Med en GPS-sender på halsbåndet til hunden kan du åpne en app på mobilen hvis hunden stikker av, så får du opp posisjonen i sanntid. Da blir letearbeidet betydelig mye enklere! En god GPS-sender til hund er Tractive sin, som kan kjøpes hos Kjell & Co her, eller Coolstuff ved å klikke her.

Tractive sin GPS-sender til hund fungerer enkelt nok ved at du klipser dingsen til halsbåndet til hunden. Denne GPS-enheten er koblet til Tractive-kontoen din, så når du logger inn på appen er appen koblet sammen til GPS-en på halsbåndet.

Da er det bare å gå på tur uten å bekymre seg over om hunden skal klare å stikke av, og man kan føle seg litt tryggere hvis man lar hunden løpe fritt.

I tillegg til å betale de rundt 500 kronene det koster for GPS-enheten må man ha et aktivt Tractive-abonnement for å bruke appen. Dette koster rundt 40 kroner i måneden, så det er ikke all verdens utgifter.

Selve GPS-en fungerer primært på to måter. Til vanlig sender den GPS-signaler med mellomrom du selv bestemmer, så kan du se på appen hvor hunden har vært i løpet av tidsrommet. Dette er veldig kjekt om du har jakthunder som er fritt under arbeid.

Den andre hovedfunksjonen er ved å sette på søkefunksjonen. Da får du hele tiden oppdaterte GPS-posisjoner på hunden, og disse vises rett i kartet på appen. Dette er ment for hvis hunden stikker av, så bruker du kartet for å navigere deg frem til der hvor hunden er.

Siden så godt som alle mobiler kommer med egen GPS er det enkelt å se hvor du er i forhold til hunden til enhver tid.

Som alle GPS-enheter må denne også lades fra tid til annen. Ved normal bruk er batteritiden på 2 til 5 døgn, så den kan sitte på ganske lenge før du må bruke rundt 3 timer på å lade GPS-enheten igjen.

Ha er digitalt gjerde med GPS-senderen

En annen nyttig funksjon med GPS-enheten til Tractive er at du kan sette opp et digitalt gjerde. Dette fungerer ved at du velger et friområde i appen, og så kan hunden være innenfor dette uten problemer. Om hunden derimot stikker utenfor dette området får du opp varsel på mobilen med en gang, så hvis den skulle klare å stikke av får du vite om det med det samme.

Dette er veldig kjekt hvis du har en hund som pleier å stå i hagen, for da er den i alle fall ikke borte lenge om den klarer å komme seg ut.

Denne artikkelen inneholder reklame for Kjell & Co og Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar