Hvordan spore katten med GPS

Bekymrer du deg når katten har vært ute i flere dager uten å være hjemme for å få mat engang? Du er ikke alene!

Det er aldri noe gøy når katten plutselig forsvinner en periode, og det er jo ikke akkurat enkelt å gå ut i skogen for å lete etter katten sin heller.

Det er heldigvis gode løsninger på problemet, for du er nemlig langt ifra den eneste som har bekymret deg over akkurat dette!

Du kan nemlig mulig å spore katten sin med GPS. Selve GPS-senderen fester du til halsbåndet, så bruker du appen på telefonen din for å følge med hvor katten er. Da er det bare å følge kartet i appen, så finner du katten din på rekordtid!

Det finnes flere gode GPS-halsbånd til katter, og en god og billig variant er Tractive GPS. Denne kan man kjøpe hos elektronikkforhandlere som Coolstuff her. Ta gjerne turen innom begge for å se hvor du får den billigst. Prisen ligger typisk på rundt 400 – 500 kroner for selve GPS-senderen.

GPS til katt

Når du har en GPS-sender til katten din er det bare å lage seg et abonnement hos Tractive. Det koster rundt 40 kroner per måned. Da kan du koble GPS-sporeren i halsbåndet mot kontoen din, så er det bare å logge inn i appen. Der får du sanntidsvisning på hvor katten din er!

Hvis du er nysgjerrig på hva katten driver med når den er ute kan du også se posisjonshistorikken som viser hvor katten er, og hvor lenge den er der. Du bestemmer selv hvor ofte GPS-senderen skal fortelle hvor katten er, og jo oftere den sender signal, jo mer batteri bruker den.

Du kan uansett når som helst slå på sanntidsvisning for å se hvor katten er akkurat nå, og få oppdatert kartet ettersom katten beveger seg. Perfekt for når du er bekymret for hvor den ble av!

Bli varslet når katten forsvinner for langt

GPS-halsbåndet fra Tractive kommer også med såkalt GPS-gjerde. Dette fungerer ved at du legger inn et avgrenset område i appen, så får du varsel når katten forsvinner utenfor dette området.

GPS-dingsen på halsbåndet er selvsagt ikke så veldig stor, men anbefales for katter som er over 4 kg tunge. Det tåler både regn og å bli søkkvåt, og fungerer jevnt over veldig godt i lang tid. Det må lades via USB-kabel fra tid til annen, avhengig av hvor ofte du har på senderen.

Typisk varighet på batteriet er 2 til 5 døgn.

Denne artikkelen inneholder annonser for Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar