Forklart: Bør man forsikre katten sin?

Når man er eier av en katt er man ansvarlig for at den blir tatt til veterinær jevnlig for sjekk, i tillegg til hvis det er noe som feiler den. Dette er en rimelig dyr affære for de fleste, og et veterinærbesøk der katten for eksempel har brukket et ben krever både CT-skann, narkose og operasjon for å bli frisk.

En slik tur kan fort koste mellom 15 000 og 20 000 kroner, så man bør uten tvil planlegge for dette når man eier en katt. En grei måte å gjøre dette på er ved å ta en katteforsikring til katten sin. Dette er på mange måter helt like andre dyreforsikringer hvor man betaler en fast månedlig sum for at katten skal være forsikret. Om den blir syk eller må til veterinær betaler du kun en egenandel, så dekker forsikringsselskapet resten av regninga.

Det store spørsmålet mange stiller seg selv er om det er verdt å ha forsikring til katten sin. Vi mener at det uten tvil er verdt å forsikre katten sin, da det finnes få ting som er verre enn å måtte avlive katten sin fordi operasjonen den trenger blir for dyr. Om du har en forsikret katt som blir syk har du nok å bekymre deg over, og da er det gull verdt å slippe å måtte bekymre seg for økonomien også.

Les også: Pris for microchip på katt forklart.

Hvor mye koster det egentlig å forsikre katten sin per måned?

Den nøyaktige forsikringssummen man må betale for å forsikre katten sin varierer etter egne faktorer, så den blir aldri helt lik for to ulike katter eller to ulike katteeiere. Både kjønn, rase, alder, om katten er kastrert eller ikke, hvor i landet du bor, og hvor mye du vil forsikre katten din for avgjør den totale månedlige summen du må betale for katteforsikringen.

Vi kan likevel si at en katteforsikring gjerne ligger på mellom 150kr og 250kr per måned for en ellers frisk katt. Om den allerede har noen underliggende sykdommer den er behandlet for kan man enten regne med at det blir litt dyrere, eller at forsikringen ikke gjelder for akkurat disse sykdommene.

Du kan selv kontakte forsikringsselskapene og be om en prisoversikt over hva det ville kostet å forsikre katten din der. Det er uforpliktende å be om et slikt tilbud, så du kan fint be om flere tilbud og takke ja til det beste. Husk derimot på at selve vilkårene for forsikringen ofte kan variere, så du bør ikke velge forsikringsselskap kun ut ifra pris!

Hvor mye kan en typisk tur til veterinæren koste?

Om katten er utsatt for en sykdom eller ulykke som krever operasjon kan det bli ekstremt dyrt med veterinær. En operasjon som krever ulike typer skanninger, bruk av utstyr under operasjonen og som tar en stund kan faktisk totalsummen havne på over 50 000 kroner! Nei, det er faktisk ikke tull at noen operasjoner for katter kan koste så mye, selv om de vanligvis har en prislapp omkring 20 000 kroner et sted.

De færreste besøk til veterinæren er heldigvis så dyre, men en normal konsultasjon kan raskt koste rundt 2 000 kroner + eventuelt utstyr og medisiner man bruker.

Problemer knyttet opp mot tenner er også et vanlig problem for katter, og som også kan koste godt over 10 000 kroner dersom du må trekke tenner. Dette er også noe en god katteforsikring dekker!

Det er med andre ord nokså dyrt å dra til veterinæren dersom man har et problem som krever en del arbeid for å få fikset.

Om du har flaks og katten din nesten aldri blir syk høres det kanskje dyrt ut med en katteforsikring, men når den først trenger litt omfattende behandling er de fleste veldig glad for at de hadde det.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar