Kan hunder bli solbrent? Forklart

Vi mennesker er glad i å ta med oss hundene våre mer eller mindre overalt hvor vi kan ha dem med, men visst menneskelige situasjoner kan være litt problematiske for hunden. En av disse er når man tar dem med ut i sommervarmen når den står på som verst. Den største utfordringen for hunder midt på sommeren er typisk at de får problemer med brannskader på potene.

Et annet problem vi skal se litt nærmere på når det gjelder hunder og sommervarme er hvordan det er for hunder med solbrenthet. Kan egentlig hunder bli solbrent?

Hunder kan bli solbrent akkurat på samme måte som oss mennesker, og det er spesielt hunder med tynn pels, samt på områder som magen og snuten som blir solbrent. Jo tynnere pelsen er i et område, jo større er sjansen for at hunden blir solbrent.

Det er heldigvis enkelt å unngå at hunden blir solbrent, og alt du trenger å gjøre er å kjøpe hundesolkrem som smøres i alle områder hvor pelsen er tynn og du ser huden. Ellers er det jo fornuftig å unngå å farte så altfor mye utendørs når sola steker som varmest midt i sommerferien, og heller la hunden få lov til å kose seg i skyggen.

Kan hunder bli solbrent på fjellet?

Hunder kan også bli solbrente i påska eller andre tidsperioder hvis de ferdes oppe på fjellet i den sterke fjellsola. Så om du tar med hunden på skitur i påska kan det være lurt å smøre den på nese og andre steder hvor huden er eksponert for den skarpe sola.

Hva slags solkrem bør hunder bruke?

Hunder bør bruke egen dyresolkrem. Dette er egentlig veldig likt på menneskesolkrem, men med litt ulike ingredienser. Dyresolkrem er i utgangspunktet ment for hund, katt og hest, men kan egentlig brukes på alle dyr.

Man får kjøpt dyresolkrem på en del dyrebutikker, men også på vanlige apotek. Det er ikke spesielt vanskelig å få tak i, men det er jo kjekt å kjøpe det inn i god tid så man slipper å stresse rundt etter hundesolkrem på vei til stranda.

Les også:

Legg igjen en kommentar