Blir solbrent hud brun? Forklart!

Det er fort gjort å sole seg så mye at man blir solbrent, selv om man hele tiden hører hvor farlig det er. Men er det en slags trøst i det hele ved at man blir brun etter at man er ferdig å være rød? For blir egentlig solbrent hud brun når man ikke lenger er solbrent?

Når den solbrente huden flasser av kommer helt ny hud til syne, og denne vil ikke være noe brunere enn vanlig. Man blir generelt sett lite brun av å være solbrent, og det er mange mer effektive måter å få brun hud på enn å sole seg til hudcellene dør.

Det store problemet her er jo at de hudcellene som får solen på seg faktisk dør, og faller av. Og huden under disse solbrente hudcellene har ikke fått mye sol i det hele tatt.

Soler seg på stranda

Noen sverger til at de føler seg mer brune etter å ha vært solbrent, men fakta er at dette trolig skyldes at huden under det hudlaget som faller av er svært irritert. Det betyr videre at denne brunfarge som kommer av irritasjonen vil forsvinne mye raskere enn vanlig brunfarge.

Så vårt råd er å være forsiktig i solen, og heller bruke lang tid på å bli brun istedenfor å bli solbrent og håpe at man blir brun av det. For det gjør man dessverre ikke.

Les også:

Legg igjen en kommentar