Hvordan få brunfargen til å vare lenger

Når sommeren kommer er det mange som jobber hardt for å få brunfarge på kroppen. Det er ikke spesielt bra for huden, men om man først skal sole seg for å bli brun kan man jo like godt gjøre sitt beste for å få brunfargen til å bli værende så lenge som mulig.

Det er nemlig slik at brunfargen forsvinner av seg selv, og det er stor variasjon i hvor fort brunfargen forsvinner avhengig av hvor flink du er til å ta vare på huden din. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan få brunfargen din til å vare så lenge som mulig.

Kvinne som soler seg
Når du først har sola deg bør du også jobbe for å bevare brunfargen så lenge som mulig.

Hold huden fuktig for å holde på brunfargen

Det aller viktigste for å sikre at brunfargen holder seg er ved å sikre at huden er frisk og fin. I praksis betyr det at huden må være fuktig, og du må pøse på med fuktighetskrem! Når man soler seg vil nemlig huden tørke skikkelig ut, og hvis du er flink med å smøre deg med fuktighetskrem vil ikke hudcellene dø i like stor grad som hvis du ikke er det.

Det betyr videre at du beholder mer av den brune fargen på huden, og brunfargen holder seg lenger.

Det finnes hundrevis av ulike fuktighetskremer, og vi anbefaler å velge en tykk krem. For eksempel kan du velge noe så tykt som Canoderm for heftig effekt, men vanlig, parfymert fuktighetskrem holder også greit nok hvis du bare er flink nok til å smøre deg ofte.

Unngå for mye bading og vasking av huden hvis du vil holde deg brun

Bading, dusjing, og spesielt varme bad med mye parfymert såpe er virkelig ikke bra for huden, og suger vekk all fuktighet fra den. Ta heller raske bad eller dusjer i litt kaldere vann enn vanlig, og bruk dusjolje istedenfor vanlig badeskum.

Vi kan anbefale denne dusjoljen fra Bioderma. Den er utrolig fuktgivende og mild mot huden, og dermed perfekt for deg som vil bevare brunfargen.

Samtidig som du bruker dusjolje må du huske å smøre huden godt etter at du kommer ut av dusjen eller opp av badekaret, for nå er huden sårbar for å tørke ut.

Det er ikke superfarlig å dusje eller bade altså, men ikke bli værende i kokevarmt vann altfor lenge, og sørg for at huden får nok fuktighet i ettertid.

Unngå barbering, voksing og peeling for å beholde brunfargen

Når du vokser, barberer eller peeler huden fjerner du mer enn bare hår og urenheter. Du fjerner også det øverste hudlaget! Dette er ikke spesielt farlig til dagligdags, men det er med på å fjerne brunfargen din også, så om du barberer, peeler eller vokser huden jevnlig vil det faktisk ha ganske mye å si for hvor lenge brunfargen blir værende.

Dersom du må bli kvitt hårene er barbering med høvel det beste valget for å fjerne så lite hud som mulig. Voksing er det verste alternativet.

Sol deg på riktig måte for å få en langvarig brunfarge

Det er også viktig å tenke på hvordan brunfargen skal holde seg lengst mulig før du faktisk soler deg. Du kan nemlig gjøre store forskjeller ved å sole deg på riktig måte. I praksis betyr det at du bruker solkrem, soler deg i korte intervaller, og bruker god tid på å få brunfargen.

Omvendt er det slik at dersom du blir solbrent så får du en intens brunfarge som forsvinner veldig raskt. Så at man blir brun etter å ha vært rød er sant, men det fører også til en kortvarig brunfarge.

Solkrem på låret

Les også: Kan man bli brun om man soler seg med solkrem på? Forklart.

Hvorfor forsvinner brunfargen av seg selv?

Brunfargen vil gradvis forsvinne, rett og slett fordi hudcellene hele tiden byttes ut med nye celler. Etter hvert som de gamle og brune hudcellene dør byttes de ut med nye og usola hudceller, og da blir du gradvis mindre brun i huden igjen. Så om du skal holde deg brun hele tiden må du prøve å få hudcellene til å lege lenge, samtidig som du hele tiden jobber med å bygge ny brunfarge.

Denne artikkelen inneholder annonser for Apotekhjem.

Les også:

Legg igjen en kommentar