Hvor lang tid tar det før tatoveringer gror? Forklart

Det er alltid spennende med en ny tatovering, men å ta en tatovering har jo noen ulemper også. For når man tar tatoveringer en det en del ting man ikke kan gjøre for den har grodd, som å sole seg, bade i badebasseng med klor og litt sånne ting. Men hvor lang tid pleier det å ta før en tatovering gror?

Som regel gror tatoveringer overfladisk innen 3 til 4 uker, men på ben, ankler og føtter regner man med at det tar 5 til 6 uker. På dette tidspunktet tåler den sol og bading som normalt. Det tar likevel opptil 16 uker før tatoveringen har grodd 100 % på det dype hudlaget.

En tatovør som tar tatovering på en kunde

Det betyr at du bør vente i rundt en måneds tid før du soler deg der hvor tatoveringen ble tatt, og selv etter den tiden bør du være litt forsiktig. Tatoveringen gror fortsatt under hunden i lang tid, men etter at overflaten har grodd er det mye mindre risiko for infeksjoner eller at tatoveringen ødelegges.

I perioden hvor tatoveringen gror vil huden bli mer og mer normal ettersom den gror. Det anbefales å bruke krem for å gi huden fuktighet mens den gror.

Les også:

Legg igjen en kommentar