Antall kalorier i ulike typer kaffe forklart

Kaffe er en av de drikkene vi drikker aller mest av i Norge, men det er kanskje ikke så mange som tenker stort over hvor mange kalorier det egentlig er i denne favorittdrikken vår. Sort kaffe i seg selv er tilnærmet kalorifri, men om du er glad i caffé latte, mocha eller iskaffe kan pipa få en annen lyd.

Når man tilsetter melk eller sukker til kaffen blir det fort litt kalorier i den. Ofte er det ikke så mange kalorier at man trenger å tenke stort over det om man drikker én kopp i ny og ne, men om du drikker fire kopper med caffé latte om dagen er det i alle fall noe du bør tenke litt over.

Nedenfor har vi samlet en tabell med ulike typer kaffe og hvor mange kalorier disse typene kaffe inneholder:

Type kaffeAntall kalorier per 240 ml kaffe
Sort kaffe2 kalorier
Espresso20 kalorier
Kaffe med melk30 – 80 kalorier (avhengig av type melk)
Kaffe med to sukkerbiter42 kalorier
Caffè latte (lettmelk eller soyamelk)134 kalorier
Caffé latte (helmelk)222 kalorier
Cappucino45 kalorier
Macchiato52 kalorier
Kaffe mocha130 kalorier
IskaffeOmtrent 150 kalorier
Caffé latte med karamell (helmelk)427 kalorier
Cordado38 kalorier
Frapino coffee espresso fra Espresso House424 kalorier
Kaffe med melk

Før man ser seg blind på tallene er det et par ting å bemerke seg:

  • Tallene er skalert opp til en vanlig kopp med kaffe på 240 ml. Mange av kaffetypene ovenfor serveres i mindre krus, så da blir det færre kalorier i praksis.
  • Kaffe med helmelk er jevnt over en versting, så velg skummet melk eller lettmelk om du synes det går greit. Dette sparer deg for mange kalorier!
  • Du kan drikke så mye sort kaffe uten melk eller sukker som du vil uten å tenke på kalorier. De 2 kaloriene som er per kopp er ubetydelige for de fleste.

En caffé latte om dagen kan bli mange kalorier

Dersom du tar deg en caffé latte med helmelk hver dag er det snakk om 222 kalorier. Det er kanskje ikke verdens undergang med litt over 200 kalorier, men for en voksen dame er dette nesten 10 % av det daglige kaloribehovet!

En annen måte å se det på er at du må jogge i rundt en halvtimes tid for å forbrenne vekk en kopp med caffé latte.

Når man drikker en kopp med caffé latte om dagen i en uke blir det da litt over 1 500 kalorier i uka, eller over 6 000 kalorier i måneden. På halvannen måneds tid kunne du gått ned omtrent én kilo i kroppsfett om du hadde byttet ut caffé latte med vanlig sort kaffe istedenfor.

Les også: Slik kan du slutte med kaffe enkelt.

Så selv om det ikke er snakk om all verdens med kalorier der og da blir det mange over tid. Så det er ikke så dumt å legge til seg sunne vaner først som sist, for over tid vil de gi deg belønning!

Les også:

Legg igjen en kommentar