Hvordan vaske termoser

Det er få ting som er like godt som en varm kopp kaffe eller en rykende varm kopp med kakao når man er ute på tur, uansett om det er langt oppe på fjellet eller ute i skogen. Dersom du ikke ønsker å stresse med bål eller stormkjøkken er jo den beste måten å få varm kakao eller kaffe på ved å fylle en termos før avreise, og det finnes mange gode termoser som kan holde på varmen hele dagen lang.

Men når man kommer hjem fra tur ligger det gjerne litt rester igjen i bunnen av termosen. Om du er uheldig har du en termos hvor vanlige oppvasksbørster ikke kommer inn, så hvordan skal man egentlig vaske termosen og kvitte seg med alle disse flekkene som er i bunnen av termosen når de ikke forsvinner når du skyller den med varmt vann?

Det finnes noen gode triks for å vaske termosen for å bli kvitt flekker i bunnen der. En god løsning er å ha 2 spiseskjeer med bakepulver i termosen. Fyll den så med varmt vann til det er omtrent halvfullt, og sett på korken. Sett den fast og rist godt, og la blandingen stå et par timer når du er ferdig.

Les også: Slik vasker du kaffekanner.

Når det er gjort er det bare å helle ut væsken og skylle godt et par ganger med varmt vann. Dette er nok til at termosen blir ren og pen igjen, og eventuelle rester av kaffe og kakao er for lengst vekk. Nå er termosen klar til bruk igjen, så da er det bare å legge den vekk frem til neste tur!

Les også:

Legg igjen en kommentar