Mengde koffein i Pepsi Max forklart

Vi hører ofte om mengden med koffein i både kaffe og energidrikker, men visste du at det også er en del koffein i brus som Pepsi Max? I denne artikkelen skal vi se hvor mye koffein det er i Pepsi Max sammenlignet med andre produkter.

I 1 liter Pepsi Max er det 200 mg koffein. I 0,5L flasker med Pepsi Max er det 100 mg koffein, omtrent like mye som i en kopp med sort kaffe. I en hel 1,5L flaske med Pepsi Max er det 300 mg koffein.

Energidrikker inneholder omtrent 50 % mer koffein per liter enn det Pepsi Max gjør (disse har ofte rundt 300 mg koffein per liter). Det betyr at Pepsi Max er bedre for kroppen sånn sett, men samtidig er det jo enklere å drikke en flaske med 1,5 L Pepsi Max enn det er å drikke like mye energidrikk da.

Kaffe har ennå høyere nivå av koffein, med rundt 400 mg per liter. Men igjen er det jo normalt å drikke mye mindre mengder kaffe enn brus.

Hvor nøyaktig er 200 mg koffein per liter i Pepsi Max?

Det går mye rykter på internett om at Pepsi Max inneholder rundt 15 mg koffein per liter drikke, noe som ville tilsvart 150 mg per liter. Men på boksene står det 19,43 mg koffein per liter drikke, noe som betyr at det er 194 mg koffein per liter Pepsi Max.

Grunnen til at vi har «oversatt» dette til 200 mg er for å gjøre mattestykkene enklere å lese og forholde seg til. Det er jo mye enklere å huske at det er ca. 100 mg koffein i en halvliterflaske enn at det er 97,15 mg.

Barn bør være litt forsiktige med Pepsi Max

Ettersom det faktisk er en del koffein i Pepsi Max er dette noe man bør være obs på når barna får det. Om de drikker en halvliter på kort tid får de i seg like mye koffein som om du gir dem en kopp kaffe! Dette er jo veldig mye for en liten barnekropp, så da er det stor risiko for å få veldig energiske barn etterpå.

Les også:

2 kommentarer om “Mengde koffein i Pepsi Max forklart”

  1. Jeg synest det er gøy å tenke på att jeg koser meg med ett glass pepsi max i helgen med mine venner. Vi drikker max to glass med pepsi max hver, har det veldig gøy sammen og spiller fortnite.

    Svar

Legg igjen en kommentar